|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milher Neznanec

Pridružen-a: Pon 06 Jan 2020 22:22 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.05 Kraj: bač
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 559 Aktiv.: 5.71
|
Objavljeno: Sob Maj 14, 2022 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem ga lahko kar pokličeš, ker se boš načakal še pa še. Pa še takrat ga boš moral na kolenih prosit, da ti proda tist trafo. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pon Maj 16, 2022 7:02 am Naslov sporočila: |
|
|
brezimenko je napisal/a: |
Mi lahko zaupaš kako ti je sploh ratalo kaj dobiti od naših šalabajzerjev? Sem jih kontaktiral na mail z tovarniško prepisano številko iz kosa, ki me je zanimal. Tema. Sem jih klical in jim povedal kaj rabim, se je "majstor" nekaj zgovarjal ja da neve na kateri polici iskat in da naj mu cel pastir pošljem na servis. "Kos mi prosim pošlji katerega številko sem ti povedal." |
Preko maila se sploh ne odzivajo, ne v Sloveniji ne v Nemčiji. Potem sem jih poklical (041 689 980) in so rekli, da visokonapetosti izhodni transformator sploh ne bo problem dobit. Trafo je celo cenovno dostopen - cca 25€.
Se mi pa zdi, da vseh "malenkosti" ne bodo imeli na zalogi. Tale feritni trafo je že ena taka stvar in je vprašanje, če to sploh prodajajo posamezno. Verjetno se tudi na servisu ne ubadajo z zamenjavo posmeznih sklopov, ampak zamenjajo (kadar je okvarjeno), verjetno, kar celo elektroniko.
Feritni trafo je sestavljen iz dveh delov feritnega jedra. Lahko ga razdrš in odvieš stopljeno žičko. Prešteješ ovoje in ga na novo naviješ, tako kot je bil navit.
milher je napisal/a: |
... nevem ali mislite da je še kaj drugega šlo? ........ |
Zakaj, misliš, da stopilo feritni transformator? Nek razlog je gotovo moral biti. Verjetno je prebil (naredil kratek stik) tranzistor, ki fura feritni trafo in je na navitje trafota prišlo stalih 12V in je pregrelo navitje. Pa verjetno je crknil še kakšen element zraven.
Sporoči kako boš rešil..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ucko Član

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2009 22:31 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Tor Dec 17, 2024 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Ima mogoče kdo informacijo glede podjetja Dolinšek Dvojmoč transformatorji, če je podjetje še vedno aktivno, ker na telefonsko številko, ki jo je mogoče dobiti na spletu se noben ne javi.
Se mogoče dobi kakšen drugi kontakt?
Sprašujem, ker potrebujem VN transformator za električnega pastirja.
L.p. Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.68 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ucko Član

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2009 22:31 Prispevkov: 92 Aktiv.: 0.48 Kraj: Okolica Postojne
|
Objavljeno: Sre Dec 18, 2024 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dobil odgovor tudi prek emaila (katerega sem našel na spletu), da se ne ukvarjajo več z izdelavo transformatorjev.
Ima kdo informacijo kam naj se sedaj obrnen za nakup VN transformatorja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Dec 18, 2024 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ucko je napisal/a: |
Sem dobil odgovor tudi prek emaila (katerega sem našel na spletu), da se ne ukvarjajo več z izdelavo transformatorjev.
mogoče pri solarart.si bi ti lahko pomagali _________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
Objavljeno: Sre Dec 18, 2024 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni toliko ovojev, da tega nebi mogel sam naviti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
arksi Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19 Prispevkov: 748 Aktiv.: 3.66 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: Pet Dec 20, 2024 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srečko Podlogar (http://www.pastirji-elex.si/) prodaja nadomestne VN trafote za svoje električne pastirja. Mogoče naredi VN trafo tudi po naročilu.?
Kakšen model električnega pastirja imaš? Kakšen je VN trafo (kakšna slika)?
A si prepričan, da je VN trafo v defektu?
Lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1661 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pet Dec 20, 2024 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Ima mogoče kdo informacijo glede podjetja Dolinšek Dvojmoč transformatorji, če je podjetje še vedno aktivno, ker na telefonsko številko, ki jo je mogoče dobiti na spletu se noben ne javi.
Se mogoče dobi kakšen drugi kontakt?
Sprašujem, ker potrebujem VN transformator za električnega pastirja.
L.p. Simon |
Ata Dolinšek je žal pokojni, Sonja je mogoče že upokojena, nisem prepričan.
Sicer na tem področju (proizvodnja pastirjev in VN transformatorjev) ne delam skoraj nič več, lahko pa naredim izjemo... ker bom v kratkem navijal nekaj nadomestnih tuljav za Pečovnikovo skrpucalo... elex pa ni nič boljši.
Na e-mail mi pošlji uporabne podatke, no, lahko tudi tukaj:
- mere transformatorja
- kapaciteta kondenzatorja v katerega se shranjuje energija, ki gre preko tiristorja v VN trafo
- napetost na katero se nabije ta kondenzator.
- fotografije
Pri VN transformatorjih za pastirja res ni veliko ovojev in načeloma res ni neka huda znanost, ko enkrat poznaš vse najmanjše pomembne podrobnosti. Izbor izolacijskega materiala je zelo pomemben, visoka natančnost pri delu pa sploh, ker v nasprotnem primeru VN navitje ne bo za dolgo.
Cenovno je pri meni od 35eur navzgor, odvisno od velikosti. Menda eni delajo tovrstne transformatorje tudi za pol moje cene ... življenska doba je zato temu primerna
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni