|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 539 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2025 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
| Na stroju Beko WMY71283LMB2 sem imel ta vikend zelo čudo okvaro. Med delovanjem je razbilo steklo na vratih. |
Tole pa se mi zdi izredno nenavadno. kar nekaj pralnih strojev cem že zamenjal, vendar povsem zaradi drugih težav (največkrat zaradi elektronike pa enkrat se spomnim, zaradi amortizerjev bobna, ko se je PS kar sprehajal po kopalnici).
Zelo bi bilo dobrodošlo, če bi se nekako prišlo do vzroka posledice razbitja stekla. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2025 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
| s53al je napisal/a: |
| poule je napisal/a: |
Boben je inox.
Kad je plastična, iz dveh med seboj vijačenih delov. Menjava ležajev naj bi bila izvedljiva.
Razen, če me je kdo "od zadaj". |
Ležaji |
Ojoj, cene pa imajo: primer ležaja 6206
https://fixpart.si/izdelek/smeg-972490057-kroglicni-lezaj-pralni-stroj
pri naključni konkurenci
https://tehnika-hm.si/izdelek/lezaj-6206/
Trgovin z ležaji je kar nekaj, večinoma naročim pri Tinex, oziroma v trgovini Šrauf Lesce, ki naroča iz Tinex in KAMM.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2885 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Nov 11, 2025 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
| kar nekaj pralnih strojev cem že zamenjal |
Nekaj delate narobe v življenju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 687 Aktiv.: 2.78 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Nov 12, 2025 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem vedno uporabljal ležaje SKF, kvalitetni in poceni. _________________ lp
baresi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.44 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Čet Nov 13, 2025 11:21 am Naslov sporočila: |
|
|
| vpeter je napisal/a: |
| Kako pa je v splošnem os pritrjena na kovinski boben? Pred kratkim sem odpeljal na deponijo en Vox pralni stroj, kjer se je boben "odlomil" od osi. Zaradi tega ni več bil centriran v kadi in je drsel po kadi. Je naredil kar nekaj mm debele brazde. |
Zlomi se nosilec (t.i. spider), ker v večini modernih strojev so iz aluminija čim nižje kvalitete, ki ni čisto nič zaščiten. In lepo korodira v kopeli agresivnih pralnih praškov.
En primer z interneta. Moj je enako zgledal. https://www.alamy.com/corroded-aluminium-spider-of-a-washing-machine-image475089247.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni