www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MAC address
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 7:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ti želeš imeti router, ki bi bil na internet povzan brezžično, naprej bi pa imel žično povezavo. To (vsaj mislim) zmorejo samo Linksys-i in še to z nadgradnjo software-a.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To omogočajo vsi routerji, ki imajo možnost nastavitve da delujejo kot AP (access point).

Nastavi ga kot AP, poišči omrežje in to je to. Kako to narediš pa vsekakor piše v navodilih za router.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igor_k je napisal/a:
To omogočajo vsi routerji, ki imajo možnost nastavitve da delujejo kot AP (access point).

Kot AP znajo delat vsi brezžični routerji. Ker access point se smatra kot dostopno točko za vse ostale brezžične naprave. Da se pa vsak router brezžično zna povezati na drug AP in internetno povezavo potem preusmeriti (routing) na navadno žično povezavo pa ne vem če bo držalo. Temu drugemu načinu, ki ga želi osmica (vsaj jaz sem tako razumel) se reče client mode.

Na mojem Linksysu to izgleda takole.

p.s. Nisem pa še videl routerja, ki bi znal sprejemati in oddajati preko brezžične povezave. Za to potrebuješ 2 routerja (eden v AP načinu in eden v client) ali router za client in samo AP brez routerja.

slika.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  360.44 KB
 Pogledana:  2 krat

slika.gif

Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 12, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

seveda se ga da nastavit da lahko sprejema in oddaja.Jaz imam doma tako na mojemu linksysu nastavljeno je pa to opcija WDS.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni