www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

strele, ozemljitve...?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:

Si že srečal "problem", ko odklopiš vse fazne varovalke in ti preverjevalec napetosti (faznprifer) še vedno kaže kot, da so vse tri prisotne? Meni se to večkrat dogaja in takrat, če ni pri roki instrumenta se preizkusi še z roko. Vedeti le moram kako se dotakneš, da ob morebitni prisotnosti napetosti roka ne prime žice ampak jo krč povzročen od tokovnega udara odmakne. Se pravi z enim prstom ravno na žico, nikakor ne z dvema, kakor bi jo želel prijeti.
Res je, kljub zavedanju nevarnosti nekateri še vedno delamo neumnosti Wink

Ha ha to se je meni enkrat zgodilo, v stanovanju v bloku sem prišel polagat in vezat nove kable v kopalnici. Izklopim FID stikalo, odstranim glavno varovalko, v stanovanju ničesar več ne dela, le v kopalnici mi kabel, kjer je bil prej priklopljen bojler, še vedno sveti "fazntrefer", pa sem si mislil, verjetno je indukcija in sem seveda žico prijel pri tem občutil rahlo tresenje, zato sem z drugo roko prijel za vodovodno cev, potem sem pa že malo bolje čutil, hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
...hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to.

Ja, v moji okolici je nekdo kradel kar iz NN daljnovoda, seveda so ga kaj hitro odkrili, ker so bile priključne "kljuke" zelo vidne.

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 2:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
robertos je napisal/a:
...hi hi Pozneje sem ugotovil, da je prejšnja stranka kradla elektriko iz hodnika iz javne stopniščne razsvetljave za svoj bojler. Kabel skozi zid direktno v razvodnico na hodniku in to je to.

Ja, v moji okolici je nekdo kradel kar iz NN daljnovoda, seveda so ga kaj hitro odkrili, ker so bile priključne "kljuke" zelo vidne.

moreš biti kar nor da si kaj takšnega privoščiš.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.21
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 10, 2008 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosed je imel, dokler je delal na elektru v vsakem prostoru termoakumolacijske peči, ko pa je odšel v pokoj se mu pa ta način ogrevanja čudežno ni več izplačal in je naredil centralno ogrevanje.
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 28, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče malce hecno vprašanje, ampak kaj se pa dogaja s ptičem ko iz zemlje prileti na eno izmed žic? Tudi med njim preskoči tako velika iskra? Smile

LP, Jani
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni