|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Avg 14, 2006 5:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
1556? To se mi zdi zelo podobno Solonote-u 1556... (enaa.com) _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RastaMan Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.24 Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Avg 15, 2006 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne ni to ta prenosnik. Sigurno je od Fujitsu siemens LINK
LP, Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Avg 16, 2006 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če kupuješ računalnik, ki ga težko najdeš, boš lahko imel problem z servisom in rezervnimi deli. Bolje je vzeti kakšen bolj poznan in razširjen model.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, danes sem šel malo po trgovinah. Imajo prenosnike s kupom "navlake" a prenosnika s serijskim portom ne dobiš več , prava redkost je tak z paralelnim. . Zato sem se odločil za enega iz med comtronove ponudbe. Sicer brez serijskega porta -zadeva ki me je mučila Siemens logo preverjeno dela tudi z adapterjem USB -> RS232.
Sedaj pa vprašanje tistim, ki so kupovali preko spleta pri Comtronu. Izvedel sem naročilo, (gotovinsko plačilo ob prejemu) ter dobil potrjen prejem le tega na email. Kako dalje? Rad bi še doplačal za 24mesečno garancijo. Na spletnem formularju ni bilo te možnosti. Me bodo preden pošljejo še kontaktirali? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
daredevil Neznanec

Pridružen-a: Ned 13 Avg 2006 22:28 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sre Avg 16, 2006 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se držim pravila, da nekako na tri, štiri leta zamenjam celotno kišto! Vmesno menjavanje kosov se mi zdi navadna potrata denarja (razen če si zagrizen igričar)!
Sicer pa lahko tu res pohvalim VolkD-ja, vse kar je napisal prej o svojem delu z računalniki resnično opravi tako, da smo zadovoljni vsi.. Jaz kot stranka, on (ker mu pustim za dva kofetka ) in dobavitelji, ki ga imajo vseskozi na grbi - biznis "laaufa!"  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sob Avg 19, 2006 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD, eno vprašanje: počasi bo treba računalnik malo posodobit, pa me zanima, kateri procesor bi mi lahko kaj svetoval? Se AMD Athlon 64 X2 3800+ splača? Tukaj mislim predvsem za naslednjih nekaj let (4-5). Intelovi se mi zdijo malo dragi za domačo uporabo, ali se motim? _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Avg 19, 2006 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izgleda, da je to kar dobra izbira, sploh, če nisi vajen pogosto menjavati opreme.
Je pa pri takem svetovanju vedno problem ! Vedeti bi namreč moral čemu ti računalnik bo. Kaj lahko se zgodi, da zapraviš preveč denarja, zgolj zato, ker kupiš svojim potrebam neprimeren računalnik.
Torej, če nisi ravno razpoložen za igranje kakih hudih špilov, ti zagotavljam, da ob tipkanju na forum ne boš opazil razlike med omenjenim ali pa A64 3500. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sob Avg 19, 2006 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik je drugače namenjen bolj multimediji in internetu, ko pa sem doma in imam čas (ter nobene volje za kaj drugega), pa poženem tudi kakšno igro, pri katerih pa rad vidim stvari, za katere so se programerji trudili. Špilanje iger na low nastavitvah mi ne diši.
Torej želim sodoben sistem, ki ni ravno v špici, a je vseeno dovolj sposoben za večino novejših programov in iger. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.49 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Načeloma se strinjam z Milanom, le XP jev ne bi dajal gor. Po lastnih izkušnjah le ti dostikrat delajo težave, sploh če se poganjajo kaki starejši programi, ter le ti posegajo direkt po serijskem ali paralelnem portu. Osebno uporabljam W98 in W2000 na računalnikih katere uporabljam za priklop raznih programatorjev. |
Po mojih izkušnjah še nisem našel Win ali DOS programa, ki ne bi delal pod XPji (razen starega Tangota, pa še za tega se najdejo "arcnije" ). Sicer pa sem preizkusil XPje že na marsikateri stari platformi (PII, PIII) z do 256MB RAMa in so vedno delovali bolje od Win95/98... _________________ LP Dragan S55Z |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RastaMan Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.24 Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno se najbolj splača Intel Core 2 Duo E6300, ki stane okoli 50k SIT. Je malo dražji od procesorja, ki ga trenutno gledaš. Po rezultatih testov, pa je zmogljiv pribljižno toliko kot AMD Athlon 64 X2 4800+, ki stane veliko več.
LP, Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa kaj s segrevanjem? Računalnik imam namreč v sobi, kjer spim, in je večkrat prižgan tudi čez noč. Pogoj za to je, da je zelo tih. Vodno hlajenje ne pride v vpoštev. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Avg 20, 2006 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
AMD Athlon 64 X2 3800+ je kar se segrevanja tiče procesor, ki se lahko pohvali, da se minimalno segreva. Pravzaprav je celotna Athlon A64 serija taka.
Drugače pa se bojim, da tema zaide na "AMD vs INTEL" . No zaenkrat je stanje v slovenski prodaji 4:1 za AMD. Ne vem pa če bo še dolgo tako, spremembe se pač dogajajo. Je pa res, da je do sedaj bilo v ceni INTLA precej več imena kot pa pri AMD in odziv trga kaže natančno to.
Drugače pa ( dvojne morale ni) sam imam athlon64 3500+ in še dolgo dolgo bo tako ostalo.
Razlog je preprost. Vsakršna izboljšava v smeri hitrejšega procesorja je tehnično gledano neupravičena. Procesor je v mojem mlinčku ( in še v marsikaterem tudi) že tako in tako najhitrejša stvar. Izboljšave bom čekiral torej pri disku. Ta je v tem trenutku najpočasnejši. SATA II, a klub temu je to najšibkejši člen celotne verige. Povečevanje spomina na 1GBy sicer nekoliko ublaži ta problem, a nadaljne dvigovanje spomina na 2 GBy je že zgolj kaplja v morje.
Raid polje pri diskih (2 diska) je nedvomno tisto v kar se bolj splača vložiti denar, kot pa v dvojno moč procesorja.
Kak raptor na 15 K obratih, bi bil zanimiv, a žal s svojim hrupom precej preveč boleč za ušesa in s svojo ceno preboleč za žep. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Pon Avg 21, 2006 8:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa s tistim Pentiumom? Imam Pentium M s SpeedStep v notebooku in ga ne morem prehvaliti, Core 2 Duo pa naj bi ga tudi imeli!? Kako se obnese tam? Ga je že kdo od vas testiral? Drugače se pa sam tudi nagibam k Athlonom, ker je razmerje med ceno, zmogljivostjo in požrešnostjo po moji logiki bolj ugodno. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Avg 21, 2006 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Sodec po testih drugih (Tomshardware, Anandtech, itd. - vse najdes na Googlu) je Core 2 precej bolj energijsko ucinkovit za isto zmogljivost, ergo potrebuje manj glasno hlajenje in manj glasno hlajenje napajanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni