|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Picek:) Član

Pridružen-a: Čet 10 Maj 2007 7:17 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2007 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je I2C clone?
Je to Microchipov klon,ki pa je cenejsi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Mikrokontrolerji so ob pravini uporabi takorekoč neuničljivi. Nobene potrebe ni, da bi bili na podnožjih, ki bi omogočala menjavo. Ravno podnožja so največkrat vir težav... |
Podnožje ima dobro lastnost: čipe se enostavno reciklira. Ko v nedeljo zvečer zmanjka chipov, enega potegneš iz podnožja iz starega vezja in delaš naprej. Če naprava ne deluje in sumiš chip, ga chip in poizkusiš drugega.
Kvaliteta podnožij: Problemi so lahko z noname najcenejšimi podnožji. Profesionalna podnožja so malenkost dražja, vendar so brezhibna, tudi po večkratni zlorabi.
Kateri chip izbrati: Eni navijajo ze ene, drugi za druge. Realno gledano je izbira težka. Če nekdo začenja na novo in ne pozna nobenega, lahko vrže kocko. Karkoli bo zadel, bo z ustreznim znanjem delovalo.
Jur
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kateri čip izbrati? Če ne gre drugače, je najbolje, da izbereš tistega, katerega ima prijatelj - sosed, da se boš lahko še kaj naučil zraven. Moje mnenje. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je to. Najbližja pomoč je hitra pomoč.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
Podnožje ima dobro lastnost: čipe se enostavno reciklira. Ko v nedeljo zvečer zmanjka chipov, enega potegneš iz podnožja iz starega vezja in delaš naprej. Če naprava ne deluje in sumiš chip, ga chip in poizkusiš drugega. |
In obratno, če ne uporabiš podnožja ima naprava neko minimalno možnost, da konča v ohišju in tako mogoče preživi razdiralne napade njenega lastnega ustvarjatelja.
Nauk1: Nabavi vsaj en čip več kot jih potrebuješ.
Nauk2: Najprej napravi ohišje, šele nato vse ostalo.
Kar se izbire mikrokontrolerja tiče, je meni bolj pri srcu AVR, kot PIC. Razlog je preprost. Nekoč nekdaj sem bil sam pred isto dilemo. Imel sem oboje AVR in PIC. Naloga je bila časovno zahtevna, torej assembler. Začel sem preučevati nabor instrukcij in ugotovil, da PIC ne zmore deljenja v eni instrukciji, jaz pa sem potreboval ravno to. Odločil sem se za AVR. Ker sti skupini dokaj enakovredni se mi sedaj ne da učiti o PIC-ih, uporabim pač AVR-je. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MrPizza Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.24 Kraj: Okolica MB
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 9:20 pm Naslov sporočila: AVR Tabela |
|
|
Sicer je že trobida podal povezavo za AVR-je, tukaj je še povezava do primerjalne tabele AVR mikrokrmilnikov.
Bo morda marsikomu pomagala pri izbiri ustreznega.
AVR primerjalna tabela _________________ Lep pozdrav,
Boštjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni