|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:15 am Naslov sporočila: Memory Stick PRO Duo - problem |
|
|
Imam dva Sony-jeva memory sticka, imam pa občutek, da z enim nekaj ni v redu.
Problem je v hitrosti zapisovanja na kartico (cca 100kbyt/s ), medtem ko je prenos iz kartice normalen (2600kbyt/s). Je kar moteče, če moraš čakati za kopiranje datoteke cca 800 MB približno 2,5 ure, nazaj jo pa spravim v nekaj minutah. Druga pa deluje normalno.
Se mogoče komu sanja, kaj bi se dalo narediti?
Sem že formatiral ampak ne pomaga, računa pa nimam več  _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Pisanje je vedno počasnejše kot branje, vendar je tole malo preveč razlike. Je bilo tako že od začetka (ko je bila kartica nova) ali se je pojavilo kasneje? Če se je pojavilo kasneje, bi mogoče pomagal kakšno low-level formatiranje... Če pa je bila že nova taka je mogoče pisanje nanjo res tako počasno...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.66 Kraj: med Notranjsko in Primorsko
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav sem to kartico kupil rabljeno, tako da ne vem kako je delovala prej, ampak ono drugo sem kupil sedaj novo in dela normalno. Tak, da sem kupil pokvarjeno, samo nisem vedel , dokler nisem sedaj kupil nove.
S čim misliš, bi bilo najbolje formatirat. Poskusil sem z Windowsi (full format) pa ne pomaga. _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
100 kb/s za nekaj let staro kartico je primerna hitrost. kakšna kartica pa je (oznaka). Poglej na googlu za datasheet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je prva kartica pokvarjena. Prodajalec je že vedel, zakaj prodaja.
Nauk zgodbe: Ne kupujte rabljenih stvari. 2.5 uri časa za pisanje (verjetno ne samo enkrat?) ne odtehta prihranka.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panasonic Član

|
Objavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kartico sem kupil skupaj s Sony-jevim PSP, je bila pa cena ugodna tudi če bi bil brez kartice, tako da se ne sekiram dosti...bi pa vseeno rad vedel če je kakšna možnost jo "obuditi". Je pa vse skupaj še kar novo ... tako , da ne verjamem, da so kriva leta. _________________ LP Panasonic |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Jan 22, 2008 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sony je imel predvsem v začetku nekaj zelo počasnih kartic. Možno je da si tako dobil tudi ti. Spomnim se tistih svetlomodrih memory stickov pri katerih branje ni šlo nikoli čez približno 400kb/s, pisanje pa je bilo tudi nekaj takega ali še počasneje. Zadnje čase pa so kartice primerno hitre, tako, da preveri da ni slučajno tvoja kartica s kake starejše zaloge. Mislim, da ne gre za okvaro, če praviš da ostalo deluje normalno, lahko pa jo poizkusiš s kakim data recovery programom spisanim specificno za spominske kartice poskenirat, ker ti programi ponavadi javijo tudi read errorje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni