|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2007 4:56 pm Naslov sporočila: Vrtalno kladivo Makita |
|
|
Pozdravljeni.
Od prijatelja sem dobil vrtalno kladivo makita HR4000C.
Sedaj Čez zimo bi rad mašinco obnovil,ker jo bom spomladi krvavo potreboval (renoviranje hiše).
Stroj sem prvo očistil ispihal in zamenjal krtačke. Na servisu moram naročiti še zaščitno gumo za ročaj in gumo kjer je vpet majzl ali sveder.
Stroj sicer električno deluje, pri mehaniki ali hidravliki pa obstaja rahel problem. Da mi začne kladivo razbijat moram stroj cca 4 min ogrevat, torej elektromotor mora obratovati. Zanima me ali je to standardna procedura pri Makitah, ali je kaj zrabljeno, ali pa je potrebno samo doliti olje. _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2007 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je na bati tesnilo že oslabljen.Ne vem koliko je deloval,če je precej.Potem je lahko izrabljeno tesnilo.Olje se ne dolije,Verjetno je kakšen kakšna kapica ki se odvije in notri daš mast. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2007 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekatere vem, so imele notri kot nekakšno sklopko, ki je začela delovati, ko se je le malo ugrela, drugače pa zdrsuje.... pa pazi, kakšno olje oz. mast daš notri...ni vsaka mast dobra, pa ne devaj je preveč-ni efekta, le slabše.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Martin_Krpan Član

Pridružen-a: Ned 18 Jan 2004 17:00 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.14 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2007 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naj te ogrevanje ne skrbi preveč, to se dogaja pri vseh makitah, ki so že nekej dale skozi, pa vendar potem ko začne štemat, boš prej ti odpovedal kot pa mašina.
Vem pa da se je pri eni od fermskih mašin pri nekem drugem servisu tudi to popravilo,oziroma se je mašina obnovila in od takrat začne takoj štemat. Se bom pozanimal, kaj je bilo zamenjano. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 901 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2007 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Martin_Krpan je napisal/a: |
Naj te ogrevanje ne skrbi preveč, to se dogaja pri vseh makitah, ki so že nekej dale skozi, pa vendar potem ko začne štemat, boš prej ti odpovedal kot pa mašina.
Vem pa da se je pri eni od fermskih mašin pri nekem drugem servisu tudi to popravilo,oziroma se je mašina obnovila in od takrat začne takoj štemat. Se bom pozanimal, kaj je bilo zamenjano. |
LEPO PROSIM ! _________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar tukaj vprašal: Kako prepoznati original Makito? Prek spleta (spletna trgovina) sem namreč kupil udarno kladivo,... kako preveriti ali je res "original"? Po hišah razni čudaki prodajajo razne hilti,... za majhen denar,...kako preveriti, ali razne "majhne" internetne trgovine, ki jih je vedno več ne prodajajo isto kitajsko sranje.
Kupil sem pri "Oskar veliki". Cena 20% nižja kot drugje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MartinSLO Član

Pridružen-a: Tor 20 Sep 2011 0:25 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.10 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Maj 28, 2012 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
O "ponarejenih" Makitah še ni nihče poročal. Hilti-ji so pa druga in edina tovrstna zgodba pri nas zaenkrat ja (hvala bogu)...
Oskar Veliki ima kar nekaj robe, ne samo od Makite, zato dvomim, da se pečajo z "originalnimi ponaredki". Tudi cene so le malce pod konkurenčnimi (v večini).
Ima pa Makita po novem tudi hobby program, ki se imenuje MakTec. Pri nas na voljo v Interdiskontu in še morda kakem Baumaxxu (kar jaz vem). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni