www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težava z varstroj 1600

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dezo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40
Aktiv.: 0.95
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:07 pm    Naslov sporočila:  težava z varstroj 1600 Odgovori s citatom

zdravo

dobil sem varilni aparat na co2 varstroj 1600, ki pa ima napako.
napaka je da ne vari konstantno oz. ko variš vari z ne konstantnim tokom ampak kot da bi prekinjal (pljuval), nekako tako tktktktktktktkt.
aparat sem odprl pregledal usmerniške diode pa so v redu. ima tudi elektroniko za pomik žice in napajanje ventilatorja in lučk, ki je prav tako uredu.

če mi zna kdo svetovat v čem je problem. je pa prejšnji lastnik dejal da je varil na maksimum dosti časa.

sem pa opazil da ima še dva priključka en na + kablu ki gre do pištole in enega na - sponki, v vsakem priključku je ostanek žice ki zgleda kod da bi bila odlomljena, pa ne vem ali manjka kakšna stvar recimo kondenzator, ali je bila le kot možnost za dodatno stvar.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš morda nov kolut žice? Dostikrat se to dogaja, če je žica površinsko oksidirana. Če, potem poskusi odviti en sloj žice.
dezo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne kolut ni nov, je brezhibno deloval na drugem aparatu.

nekaj mi pa še ni logično, kako je z žico, ali je stalno na napajanju?
pri mojem žica nima toka dokler ne pritisnem na stikalo, katero služi dovodu plina in pomiku žice.
sem pa to preveril pri prijateljevem pa je žica stalno na napajanju ne glede na stikalo.

lp
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjemi na besedo.... S tem se se 1x zajeb...Obvezno preveri če imaš dobro maso...to je meni delalo preglavice.... Preveri maso!!!
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glavni kontaktor imaš zanič (ena faza slabo prevaja). Druga možnost bi bile diode , ki pa si jih preveril) , ostalo se zelo malo kvari .
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma so se poslovile diode. Pri njih preizkus z multimetrom ne zaleže, saj imajo okvarjene pogosto "le" prevelik padec napetosti v prevodni smeri, sploh segrete.

Shema je v priponki.

Shema.gif
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.62 KB
 Pogledana:  71 krat

Shema.gif

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dezo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za nasvete, bom preveril maso pa diode še enkrat pa poročam.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni