|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
JOST Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01 Prispevkov: 130 Aktiv.: 0.64 Kraj: Lokovica
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 3:50 pm Naslov sporočila: programator za BEKO pralni stroj |
|
|
Zanima me ali ima kdo programator za starejši pralni stroj BEKO, ali kje bi se ga dalo dobiti rabljenega. Hvala za odgovor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povej še tip stroja in tudi letnica ne bo škodovala.
100% se v vse stroje tega proizvajalca ni vgrajevala samo ena vrsta programatorja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
WB 6110 XE
star pa je med 5-10 let, ne vem točno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa je narobe z strojem. Kako veš da je programator. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JOST Član

|
Objavljeno: Sre Feb 24, 2010 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko startaš pranje, začne normalno dozirati vodo in ko jo doseže določen nivo, jo preneha točiti. Potem bi bilo potrebno počasno vrtenje motorja levo in desno, to pa se ne zgodi. Programator se normalno vrti, le da se mi zdi da nima pravega glasu. Ko zavrtiš programator do centrifuge, pa začne vrteti motor tako kot bi moral, s tem da le v eno smer. Tudi izpiranje deluje normalno. Iz tega sumim da je z krmilno elektroniko vse vredu, ker delujeta oba motorja ki se krmilita od tod(motor za vrtenje bobna, ter črpalka za izčrpavanje vode). Poleg tega pa lahko povem da je krmilna elektronika popolnoma nova, ker je bila stara zalita.
No jaz sumim da je programator, vem pa ne.
Ali je mogoče še presostat, ali pa tahogenerator iz motorja, katerega napetost gre tudi na krmilno elektroniko? Kaj drugega pa ta stroj tudi ne vsebuje. Preveril in očistil sem tudi večino konektorjev ter stikal, tako da sedaj res ne vem kaj bi še bilo lahko narobe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni