|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Hammer123 Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 16:49 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 2:05 am Naslov sporočila: daljinsko centralno zaklepanje |
|
|
Z leti so se mi ključi daljinskega centralnega zaklepanja pogubili naokoli, tako da sta mi ostala dva ključa:
-ročno odklepanje z RFID čipom
-ročno odklepanje brez RFID čipa(posledično se avto odklene, vendar ne vžge)
Ker so originalni ključi zame predragi, sem malo pobrskal naokoli in našel npr. http://www.xenon-kit.si/ponudba/v68/
Če pravilno razumem, bi iz starega kluča z RFID, tega pobrali ven in ga vstavili v novega. Kako bi bilo z ostalimi ključi?
Bral sem tudi o pritrjevanju RFID-a na ključavnico, vendar me zanima, kako bi avto potem sploh lahko vžgal, če bi bil ključ "prazen". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
freshman Član

Pridružen-a: Tor 16 Mar 2010 0:16 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.80 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 6:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Za kakšen avto gre ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hammer123 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
audi a3 8L(letnik '02) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: Re: daljinsko centralno zaklepanje |
|
|
Hammer123 je napisal/a: |
Z leti so se mi ključi daljinskega centralnega zaklepanja pogubili naokoli, tako da sta mi ostala dva ključa:
-ročno odklepanje z RFID čipom
-ročno odklepanje brez RFID čipa(posledično se avto odklene, vendar ne vžge)
Ker so originalni ključi zame predragi, sem malo pobrskal naokoli in našel npr. http://www.xenon-kit.si/ponudba/v68/
Če pravilno razumem, bi iz starega kluča z RFID, tega pobrali ven in ga vstavili v novega. Kako bi bilo z ostalimi ključi?
Bral sem tudi o pritrjevanju RFID-a na ključavnico, vendar me zanima, kako bi avto potem sploh lahko vžgal, če bi bil ključ "prazen". |
ključ ni prazen, ker je v originalnem ključu ampula, ki vsebuje "kodo" za vžig motorja. Brez te ampule boš lahko le odklepal in zaklepal daljinsko, ne boš pa mogel avta vžgat.
Pred kratkim sem menjaval ampulo in ključ sodelavcu (WV Polo, 03) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Hammer123 Neznanec

|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
problem je, da 1 ključ ni originalen in ne vsebuje te ampule. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jul 06, 2010 10:04 pm Naslov sporočila: Re: daljinsko centralno zaklepanje |
|
|
Če iz enega še dobrega ključa vzameš ven RFID modul in ga pritrdiš v bližino ključavnice (da je v dosegu ring-antene) je tak avto zaščiten samo še z mehanskim ključem in ga lahko potem zaženeš in ustaviš enako kot včasih kakšnega yugota.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
midjko Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 7:35 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:49 am Naslov sporočila: Re: daljinsko centralno zaklepanje |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Če iz enega še dobrega ključa vzameš ven RFID modul in ga pritrdiš v bližino ključavnice (da je v dosegu ring-antene) je tak avto zaščiten samo še z mehanskim ključem in ga lahko potem zaženeš in ustaviš enako kot včasih kakšnega yugota.  |
Rešitev njegovega problema je odlična.
Nepridipravi imajo tako ali tako vse kode vseh avtomobilov na zalogi še ko so ti na proizvodnih linijah v tovarnah, tako da proti kraji ga ne moreš zaščititi.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni