www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Opel astra 2.0 dtl *Ne dela merilec hitrosti*

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pepelka25
Članica
Članica

Pridružen-a: Pon 10 Mar 2008 21:05
Aktiv.: 0.01
Kraj: Lenarška okolica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 9:19 pm    Naslov sporočila:  Opel astra 2.0 dtl *Ne dela merilec hitrosti* Odgovori s citatom

Zanima me, kako naj spet spravim v pogon merilec hitrosti (števec)??? Nekje sem prebrala, da se je po vsej verjetnosti to zgodilo, ker je nekdo že zbijal kilometre... Evil or Very Mad
Če mi zna kdo pomagat... Lepo prosim za informacije... In hvala!

Lp, Alenka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusiš lahko tako, da vzameš vse varovalke za armaturo števca ven, tako se bo vse skupaj zresetiralo. Nisem prepričan, da bo delovalo, poskusiti ni greh. Jaz sem imel primer, ko se je števec za temperaturo zabil na 130°C med obratovanjem, pri ugasnjenem avtu pa je kazal nekje 60°C. Ko sem vzel glavno varovalko za števce ven in nazaj se je stanje normaliziralo.
Drugače pa prvič slišim, da bi zaradi zbitja obratovalnih ur prenehal delovati števec za hitrost, lahko, da ga je mojster "pokvaril".

pepelka25
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O, hvala lepa... Bom poskusila... Zdaj že toliko vem, da si ga kar sama popravljam... Razz

P.S. Tudi jaz sem iz okolice Lenarta... Laughing
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je pri Opelni prenehal delovat števec za hitrost, ko sem vgradil nov radio. Star radio je od števca sprejemal hitrost, da je pri večji hitrosti povečal glasnost. Nov radio tega ni imel in je na istem pinu imel "remote power". Števec je ostal na "0".
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pepelka25 je napisal/a:
P.S. Tudi jaz sem iz okolice Lenarta... Laughing

No, torej, če bo moj predlog obrodil sadove, si mi "dolžna" kakšen drink Wink

pepelka25
Članica
Članica

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 11, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Absolutno! Ni problema... Laughing Razz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni