|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
taubek Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37 Prispevkov: 174 Aktiv.: 0.79 Kraj: Malecnik pri MB
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 1:39 pm Naslov sporočila: PIC analog input |
|
|
Pozdravljeni,
sem bolj začetnik v programiranju PICov in bi potreboval malo pomoči. Z Picom 12F675 si želim narediti domač "stroboskop", kateremu se bo dalo nastavljati hitrost utripanja s potenciometrom. Torej zanima me nastavitev, branje in primerjanje analognega vhoda z neko vrednostjo, digitalni izhod z zakasnitvijo utripanja mi pa ni problem.
Programiram pa v programu CCS C.
lp in hvala za odgovor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 17.60
|
Objavljeno: Ned Jan 23, 2011 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej nastaviš analogni vhod z setup_adc_ports() in set_adc_channel().
Nato v zanki bereš vrednost z read_adc(). Poglej help od CCS za parametre. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taubek Član

Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 0:37 Prispevkov: 174 Aktiv.: 0.79 Kraj: Malecnik pri MB
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
imam še nekaj vprašanj za vas experte
Kakšna je prebrana vrednost, ko je na analognem vhodu 0,0V in kakšna je vrednost pri 5V?
Obstaja kak simulator za CCS, da nebi rabil vsake spremembe v programu nalagat na čip in ga probat v samem vezju?
lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 17.60
|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Z "#device adc=xx" nastaviš, koliko bitov vrne funkcija read_adc(). Torej bo vrednost 0-1023 ali 0-255.
Simulator za CCS obstaja, imenuje se MPLAB  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taubek Član

|
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
gumby, hvala za pomoč, mi je uspelo nastaviti branje analognega vhoda in prenesti vrednost na izhod, tako da lahko zdaj s potenciometrom nastavljam hitrost utripanja LED na izhodu kar je za test programcka dovolj
LP. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 233 dni