Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matejl Član

Pridružen-a: Tor 03 Nov 2009 22:12 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.64 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 7:58 pm Naslov sporočila: skrčevanje termokrčljivih cevk (božirk) |
|
|
zanima me, kaj uporabljate za skrčevanje teh cevk. Sam največkrat vžigalnik, industrijski fen pa velikokrat ne pride v poštev, saj ni povsod elektrike.
Se mogoče dobi tak industrijski fen na plin, uporablja kdo ?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam tole . Bužirko se lepo segreje od daleč. Je pa tale zadevica uporabna tudi za kaj večjega na hitro zalotat, namreč plamen je v primerjavi s klasičnimi plamenskimi spajkali na kartuše veliko bolj "čist".
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isto uporabljam jaz. Le da je moja iz DX za par €, ampak deluje super.
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Sre Maj 30, 2012 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam plinski spajkalnik od erse. Na sami konici je pri strani luknjica kjer piha ven vroč zrak. Izredno lepo se da obdelat termo skrčke.
_________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.17
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Jaz uporabljam tole . Bužirko se lepo segreje od daleč. Je pa tale zadevica uporabna tudi za kaj večjega na hitro zalotat, namreč plamen je v primerjavi s klasičnimi plamenskimi spajkali na kartuše veliko bolj "čist". |
Res je, navaden vzigalnik v glavnem zaleze,
ce pa je tega vec, ali hoces celo kako vezje pregreti,
je tale Conrad super stvar za tak $
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
geier Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58 Prispevkov: 278 Aktiv.: 1.17
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takole bom rekel - tista zadeva s conrada je eno veliko s*ranje. Če greješ malo dlje časa, postane mehko, se stopi.... Imel sem ene dva ali tri. Bom skušal zvečer najti ter fotografirat. (sedaj grem v službo)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj daljšemu gretju verjetno niti ni namenjen. Za to kar ga rabim jaz je čisto dobro. In za tak denar je pač to to. Pri gretju s temi in podobnimi je glede na moje izkušnje tako, da če hočeš neko stvar segreti in je recimo ne segreješ v nekem času ne je pač ne boš pa če še tako greješ, ker je zadeva prešvoh, odvajanje temperature pa preveliko. Grel sem pa tudi že pol minute do minuto pa se ni nič stopilo. Več pa ne rabim.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LEDuser Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06 Prispevkov: 1104 Aktiv.: 5.26 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo je napisal/a: |
http://www.dealextreme.com/p/pen-style-butane-jet-torch-and-lighter-with-easy-adjust-switch-7745?item=81 |
Takega imam tudi jaz. Vrhunska zadeva lahko menjaš med modrim in rumenim plamenom kar je pa najbolje pa tudi nekaj vmes in s tem vmesnim plamenom jaz grejem božirke.
_________________ Razsvetljujemo od leta 1920! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Maj 31, 2012 10:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dolžan sem fotografijo conradovega klumpa. Imel sem jih ene par. Vzel sem jih nekoč, ko so bili v akciji. (mislim, da sta bila po dva pakirana skupaj) Bila jih je ena velika košara. Naflancal me je znanec, ki je bi zraven. (češ to je odlična stvar, pa poceni je ... ) Kaseje sem ugotovil, da ga uporablja namesto vžigalnika za prižiganje cigaret.
Takole se je stopil, ko sem ko sem delal anteno "osmico" ter sem pomagal spajkalniku dogrevati bakreno cevko. (nisem grel niti pet minut pa je postala plastika mehka)
Še nasvet glede termoskrčlivih cevi. Dobro je prebrati navodila proizvajalca. Večina cevi se začne krčiti pri temperaturi 100°C. Odprt plamen ni primeren za gretje, ker ustvarja saje. Saje pa so dober prevodnik toka. Še manj priporočljva je uporaba zgoraj omenjenega gorilca, ki v konici ustvari temperaturo tudi do 1000°C. To povzroča deformacijo površine. (poglejte tako segreto bužirko pod mikroskopom) Kot je napisal Vajdo - najbolje je uporabit vroč zrak. Pri ceveh z lepilom je nuja, če želite doseči dober rezultat. (vodotesen spoj)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
211.25 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RUros Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.39
|
Objavljeno: Pet Jun 01, 2012 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa se uporabi plinski spajkalnik, ki ima v ta namen zraven nastavek za vroči zrak. V navadnem tulcu je še kovinska mrežica, ki preprečuje direkten plamen in s tem preveliko temperaturo. Tako imam jaz na svojem Portasolu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|