|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Nov 01, 2003 12:41 am Naslov sporočila: problem z prevelikim diskom |
|
|
prijatelj je kupil disk 200 Gb ne vem točno katere firme pa mu ga zazna samo 130 Gb ima pa win XP ko je klical v trgovino kjer ga je kupil so mu rekli da windowsi ne podpirajo več kot 130 Gb in da naj naredi particijo c in na to inštalira windowse ko pa pride v windowse naj pri coputer management sparticira še ostalo
problem pa je da ga tudi tam zazna samo 130 Gb bil sem zraven in res ne vem kaj bi več storil probal sem tudi z fdiskom pa nič tam ga zazna celo samo do 60Gb
kaj mi predlagate da naredim?
aja pa v biosu ga zazna vseh 200 Gb-čudno
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Nov 01, 2003 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa pravi Partition magic? Ta načeloma ne bi smel delati problema.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Ned Nov 02, 2003 1:52 am Naslov sporočila: |
|
|
no tega pa še nismo probali
dobil pa sem nek file od microsofta kako omogočiti 48bitno naslavljanje
diskov piše da je treba nekaj spreminjati po registru in nekih sistemskih file-ih
nevem mogoče pa bo to delovalo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2003 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo Cero!
Ali bi tudi meni poslal ta file ,ker imam iste probleme z 160GB.
Zanima me tudi ,kako je pri tebi delovala posodobitev Xp-jev,ker pri meni se sedaj ugašajo ,kot AT računalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2003 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ugašanje XPjev ...... preveri, če imaš v biosu nastavljeno napredno upravljanje porabe ACPI, potem pa še obstaja tudi v control panelu opcija upravljanje porabe, kjer tudi mora nekje biti ena kljukica, tudi nekaj v zvezi s podporu ACPI. Na tem notebooku je malo drugače zato ne vem sedaj natančno...
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni