|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blaz Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 22:33 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:56 pm Naslov sporočila: Računalnik mi zablokira? |
|
|
Kar naenkrat mi računalnik zablokira, miska obstane, ura v orodni vrstici tudi.
Pomaga samo to da računalnik resetiram.
Še enkrat sem naložil cel sistem, resetiral bios pa ni nič bolš. Ima kdo še podoben problem? Kako ga rešiti? _________________ lp blaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stealth.us Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi nekaj časa presedet za njim, pa migat z miško, pa boš vido, če se ti morda za krajši čas premakne. Če ne pa pritisni alt+ctrl+del pa bos vido kaj ti cpu požira. Downloadaš morda torrente? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sumim hardwersko težavo. Najprej preglej elektrolite na osnovni plošči - če ni slučajno kateri malo napihnjen (lepo se vidi na vrhu). Težava je lahko tudi napajalnik - izmeri napetosti. Tudi na njemu so lahko težava elektroliti. Mogoče ga celo poskusiš zamenjati. Preveri kako je s hlajenjem procesorja - se ventilator vrti, ni mogoče preveč zaprašen, ga mogoče ne pokriva kak flat kabel. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaz Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo!
Ko mi računailnik enkrat zablokira se miška ne premakne več. Kombinacija tipk alt+ctrl+del ne deluje. Malo pa sumim da mi dela internet vmes, ker mi lučke na modemu vtripajo. Torentov nism downloadal ze nekaj casa, vcasih sem jih pa kar nekaj.
Elektroliti na matični in tudi na napajalniku niso napihnjeni, hlajenje je dobro ker nimam "pokrova" na računalniku in imam še dodatne ventilatorje. _________________ lp blaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stealth.us Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si pregledal računalnik z programi za Spyware in te zadeve? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se to zgodi tudi ce ga recimo takoj po resetu spravis v BIOS in pustis tam cakati v nedogled ? Ce ne, potem je jasno, kje je tezava Ne bi me namrec prevec cudilo, ce bi kaksen kos spyware-a ali (se bolj verjetno) zelo zmeden gonilnik za graficno uspesno "zamrznil" Windowse (meni jih sicer z "blue-screeni" ponavadi razsuje in ne zamrzne, a se je tudi to ze zgodilo).
Ce se to zgodi tudi tam, potem bi jaz ob tem, kar ti je ze Silvo predlagal, pogledal tudi temperaturo komponent (graficne, procesorja in chipseta na motherboardu). Ce imas moznost zamenjati graficno ter procesor za drugega, ki pase v isti motherboard, potem naredi tudi to. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
1: To, da nimas pokrova, ni nujno dobro za hlajenje - (kvalitetno) ohisje je namrec oblikovano tako (vkljucno s postavitvijo ventilatorjev), da zrak v njem cimboljse krozi. Z odstranitvijo pokrova je nekaj komponent hlajenih manj, kot bi sicer bile. Ce je tezava res HW narave, jo zgoraj zagotovo povzroca pregrevanje in si torej sam kriv za tovrstne tezave.
2: Ce utripajo lucke na broadband modemu (ADSL/kabelski), potem to se ne pomeni, da deluje tudi racunalnik, saj je do naslednjega kosa opreme povezan modem (ki paketke sprejema nekaj casa tudi, ce jih racunalnik ne pobira dalje) in ne racunalnik sam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Opaziš takrat, ko ti zablokira kako aktivnost diska?(utripa ledica) Če pritiskaš na tipkovnici Caps Lock, se prižiga ledica "Caps Lock" ? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaz Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno se ne spomnim da bi mi disk kaj delal. Vam povem ko mi bo spet zablokiral  _________________ lp blaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel podobne simptome - pojavili so se, ko je začela izdihovati grafična kartica. Tako da ti priporočam da poizkusiš Sokratov nasvet. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
se strinjam z Domenius-om. Pomoje ti je zacela izdihovati grafična kartica.
Poglej če se ti ne pregreva! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni