|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2003 1:47 pm Naslov sporočila: Prostor na disku |
|
|
Imam naslednji problem: ko skeniram , se mi zmanjšuje prostor na disku. Kljub temu da skenirano shranjujem na D disku , pa mi vsako skeniranje , za svojo dolžino pobere prostor na C disku ( nepovratno ??) Tako da moji MB kar kopnijo . Skener je Kolorado in vseeno v katerem programu skaniram .
L.P. infrared |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2003 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno se ti zadeve hranijo v začasni imenik. Nisi povedal katere windowse imaš. Pri Win98 in ME je to C:\windows\temp imenik.
Načeloma lahko kadarkoli pobrišeš kompletno vsebino tega imenika in tako sprostiš nekaj prostora na disku.
lp Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2003 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Infrared,
Kot ti je že mhd odgovoril - v nek tempory (začasen) direktorj se ti shranjuje skenirano. Po skeniranju poišči vse datoteke najnovejšega izvora na disku. Imena so lahko zelo čudna. Sem pa opazil, da nekateri programi ne znajo počistit "svinjarije" za sabo
P.S.
Sam imam v mašini ca 800M rama - 300M ga dajem ram disku. Vse tempory datoteke preusmerjam tja. Pa tudi vse kar preglejujem ...itd Ko PC ugasnem pa gre vse ...
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Dec 10, 2003 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programi za delo z grafiko običajno radi naredijo t.i. .bak datoteke ali kaj podobnega ob urejanju izdelka. Ob skeniranju pa zna biti to kar požrešna zadeva. Ni vedno problem samo \windows\temp, poglej še kam ima nastavljene poti konkretni program, s katerim delaš.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem nekaj brisal po Tep.. direktorijih sem se komaj spomnil gesla , da sem prišel nazaj na forum Mi pa prostor vztrajno požira , tako da sem na rezervi. Sem poizkusil izslediti kam mi spravlja te datoteke, očitno spremeni ime do neprepoznavnosti. Če ne bom uspel usposobiti drugega računalnika ( ne gre mi v mrežo) bom kmalu lahko samo čital prispevke
L.P. infrared |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Ročno preglej glavne mape in sumljivo velike preglej še v podmapah. Ali pa: zapiši si velikost glavnih map in poskeniraj nekaj, potem poglej kateri mapi se je povečala velikost, potem si zapiši velikost podmap v tej mapi in spet skeniraj nekaj, da lociraš katera podmapa se je povečala, potem ponovi postopek tolikokrat kolikor imaš podmap. Tako boš zanesljivo odkril lokacijo kamor se spravljajo datoteke kakršnekoli že. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Upam da ti lahko pomagam z programom"Trash it 1.71",download je na "www.download.com".Program zna poiskati spemebe na disku in jih pobrisati in še marsikaj.Žal program ni zastonj,vendar se boš znašel!
Druga alternativa je "goback 3"od Roxio.Mogoče je ta še boljši,vendar ga je pametno naložiti že ob začetku,ko še nimaš raznih smeti na disku.
Poskusi in odgovori ,kako ti je uspelo!
P.S. Koliko imaš sploh prostora na disku? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mhd Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2003 20:51 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.54 Kraj: M. Sobota
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj velikega poskeniraj, pa potem poišči vse datoteke z današnjim datumom. V raziskovalcu na C: pogonu desni mišji klik - najdi - pod opcijami izberi pravi datum. Potem preglej zadetke. Lahko pa iščeš tudi po velikosti datotek, npr nad 5000kB. Polno je načinov, le da težko tako na daleč ugibam. Občutek imam, da tvoj PC rabi en 'strokoven' pregled v vsakem primeru
lpm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dipsi111 Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17 Prispevkov: 349 Aktiv.: 1.47 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2003 7:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Nabavi si programček System Mechanik, ta ima opcijo iskanja junky and obsolete files kjer definiraš kaj vse ti lahko pobriše. Presenečen boš kaj vse ti bo našel Tudi sam delam precej z grafiko - bolj CAD ampak vsi programi delajo svoje začasne datoteke (*.bak, *.tm$, ...)
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni