Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.13 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2006 8:51 pm Naslov sporočila: router |
|
|
imam eno prošnjo dobil sem router d-link di 604 pa bi proso če mi lahko kateri svetuje pri navodilih ker jih ni bilo zraven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Apr 05, 2006 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole sporočilo bi najraje zabrisal v smeti. Napisano je brez glave in repa. Kaj si sploh hotel povedati? Bi rad navodila, ali pomoč pri konfiguraciji? Navodila najdeš na D-linkovi domači strani. ***Klik*** Če so težave glede kofiguracije pa napiši v čem je problem. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gasilko Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52 Prispevkov: 267 Aktiv.: 1.13 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 06, 2006 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala da ni končalo v smeteh zaenkrat je ta stran dovolj bom v naslednje pazil kako pišem hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
limko Član

Pridružen-a: Ned 27 Apr 2003 8:51 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.10 Kraj: NAKLO
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:25 am Naslov sporočila: Router Linksys BEFSR41 ver 4.0 - težave |
|
|
Dober dan:
Kupil sem zgoraj navedeni router; uporabljam ga za delo prek SIOL-ADSL na kateri sva dva uporabnika prek DHCP...
Router sem uspešno priklopil in ga celo (vsaj po mojem mnenju) pravilno nastavil tudi portfowarding (http://portforward.com/routers.htm) do tukaj vse ok.
Pojavlja pa se težava da se mi router ob normalnem delovanju (tudi par ur dnevno) enostavno po določenem času (nekje 8-10 ur) "ustavi ali zmrzne" kljub temu da je povezava na ADSL aktivna... Router enostavno ne spusti prometa skozi... Po resetu routerja povezava deluje normalno
Na forumih sem čital da je mogoče težava v napajalniku ... je to možno ?
Upam da moje pismo ne bo romalo v t.i "fuj" listo...
Prosil bi za pomoč ali vsaj za določen link do forumov ali strani kjer se podobna problematika obravnava.
p.s. Kakšne so vaše izkušnje ali primerjava mojega routerja z D-link di 604 ???
Hvala vsem, ki boste sporočilo čitali
Lep dan!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Katero verzijo firmwara uporabljaš? Vidiš jo v menuju "Tools" -> "Firmware". Sam sem imel podobne težave s starejšimi firmwari. Sedaj imam na treh na katerih poteka tudi VPN verzijo 1.40. Dela brez vsakih težav. Nov firmware lahko snameš z njihove domače strani.
Pri nadgradnji UPOŠTEVAJ NAVODILA!, da ne bo šel ruter "rakom žvižgat"
Predhodno prepiši nastavitve. Pred nadgradnjo ga moraš namreč tovarniško resetirati. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.42 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Enaki simptomi so se pojavljali na mojem belkinu. Težava je izginila po nadgradnji z novejšim firmware-om. Preveri verzijo naloženo na tvojem routerju in poskusi dobiti kako novejšo. Pred nadgradnjo pa poskrbi, da boš imel "na zalogi" tudi tisto, ki trenutno teče na routerju.
Preveri malo tukaj.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kupil sem zgoraj navedeni router; |
glede verzije moj odgovor je bil namenjen za D-likov ruter šele sedaj vidim, da je govor o Linksys-u. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
limko Član

|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 12:37 pm Naslov sporočila: Upgrade-update firmware |
|
|
Ja zadnji firmware imam!
Nadgradil brez težav iz Version 1.04.02 v Version 1.04.05... vendar zadeva-nadgradnja ni pomagala? Gotovo nekje tiči kakšen drugi vzrok za mojo "nesrečo" ???
p.s. Frenki kje si ti sedaj dosegljiv ... a se lahko kakšen dan slišimo...
"Javi mi tvojo žično ali brezžično telefonijo da ne bom cel maxi v luft vrgu z mojim telefonarjenjem hi...
Te kaj pokličem ko boš kaj na cajtu" sej veš Suse 10.0 deluje na polno paro... z določenimi težavami ...
Hvala in lep dan še naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi bil vzrok tudi ADSL modem. V podjetju sem imel na eni lokaciji težave, da je ADSL občasno padel. Zadeva ni bila moteče dokler nisem tam potreboval VPN. Ker imam ruterje na treh lokacijah sem jih menjal med sabo. Zaključek je bil -ruter ni kriv - napaka je vedno na istem mestu. K sreči osebno poznam serviserja na telekomu, ki skrbi za ADSL zadeve. Pojasnil sem mu težavo. Prišel je z novim modemom. Ko je videl verzijo firmwera obstoječega mi je rekel:"Čudno, da je sploh delalo - te modeme smo še vse zamenjali zaradi softwerske napake" Po zamenjavi modema ni več težav. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
limko Član

|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 9:29 pm Naslov sporočila: Predvidevam da je šlo za Sagem-e |
|
|
je res....
Modem je ok
ker če sem direktno povezan prek PPPoE na adsl modem ni težav in tud reconect on drop je ok.... zaradi dinamičnega IP ...
res nimam nobene ideje več....
preostane mi torej prodaja LInksysa ali ???
GN |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
a uporabljaš tudi p2p protokol, če je tako se lahko router obesi zaradi prevelikega prometa |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odpri router, poglej elkote, predvsem pa potipaj če se kje kaj pregreva
Lp, Jernej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psic Član

Pridružen-a: Pon 10 Jan 2005 18:03 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 18, 2006 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
[g0ran24] je napisal/a: |
a uporabljaš tudi p2p protokol, če je tako se lahko router obesi zaradi prevelikega prometa |
Sam imam zadnje case podobne tezave z SMC routerjem. Res da ze nekaj casa nisem upgrade-al firmware-a, ampak se mi zdi da je tezava predvsem v kolicini podatkov ki se prenasajo cez router. Na P2P aplikaciji (torrent-u, ki ga zacuda uporabljam skoraj 100% v legalne namene, torej vlecenje dol distribucije Linuxa) sem nastavil maksimalno hitrost gor in dol, pa se mi zdi da pomaga.
Mimogrede, sem bral v Monitorju pred parimi meseci da se jim je router obesil ko so sprobali 10 Mb/s linijo, kar potrjuje to teorijo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
limko Član

|
Objavljeno: Sre Apr 19, 2006 1:44 pm Naslov sporočila: Velike količine podatkov |
|
|
Ja pretaka se dosti podatkov... legalnih seveda
suse, pingo, open office pa mozilla... produkti
Lep dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sre Apr 19, 2006 2:50 pm Naslov sporočila: Re: Velike količine podatkov |
|
|
limko je napisal/a: |
Ja pretaka se dosti podatkov... legalnih seveda
suse, pingo, open office pa mozilla... produkti
Lep dan |
Poskusi v p2p aplikaciji, ki jo uporabljaš omejiti število konekcij, in boš videl
če bo potem sam router bolj stabilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|