|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 1:44 am Naslov sporočila: UART komunikacija (LPC2148) |
|
|
Malo sem se igral z UARTom in teži me tole:
4x sem prebral UART0 dokumentacijo, pa nikjer ni pisalo, da bi bilo na kakršenkoli način možno ugotovit, kdaj je TX buffer poln. Indikacija polnosti se mi zdi precej bolj pomembna, kot pa indikacija, kdaj je prazen, saj je s pisanjem po njem treba prenehati ko se ta pač zafila. Sem morda kaj zgrešil? Če moram za vsak byte čakat, da ga UART požre, potem je buffer brez pomena. _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70802.52
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 7:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
UART0 in hw handshake?
oversc0re: pac je UM slabo napisan oz. so LPC cipi in FIFO predvideni samo za sprejem
Poisci FIFO Control register, tam sicer pise RX ampak mogoce se ga da pa uporabiti tudi za TX plus TXEN bit v Transmit enable registru bi bil mogoce v kaksno pomoc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oversc0re Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20 Prispevkov: 460 Aktiv.: 1.94 Kraj: Radomlje
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2006 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Na uart0 res ni hendšejka, ampak če bi le ta odpravil moj problem, bi šel na 1ko. PA vednar, a ni hendšejk samo sinhronizacija pošiljanja in sprejemanja med obema koncema in nima s polnostjo oddajnega bufferja prav dosti veze? _________________ The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny ...'
Isaac Asimov (1920 - 1992) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni