www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Katera znamka računalnika?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 8:07 pm    Naslov sporočila:  Katera znamka računalnika? Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kupujem prenosni računalnik. Gledal sem že različne proizvajalce, pa se nikakor ne morem odločiti katerega. Predusem se zanimam za prenosnike podjetja ACER. Sedaj me zanima če ima kdo izmed vas na forumu izkušnje s temi notebooki? Je že komu kdaj kaj nagajalo?

Hvala za odgovore !

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Loterija. Imam primer Lenovo, ki ******* kar se le da in imam primer Comtronovega notebooka, ki deluje brez problemov.

Iz praktičnih razlogov pa lahko pogledaš sledeče:

- Razporeditev USB priključkov (štirje v kocki so precej neuporabni)
- Upogibanje tipkovnice
- Gretje tipkovnice
- Glasnost ventilatorja
- Občutljivost touchpad-a

Poleg vsega ostalega pa seveda, za kaj bi prenosnik rabil. Ram (1Gb), Disk (100Gb), Multi-pečica, zaslon(1400x1050), ...
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z mucekom. Sam sem pred kratkim kupil zelo ugodno enega iz comtronove znamke. Dejansko sem dobil asus-ov računalnik. Pred vsem glej da pokriva tvoje potrebe. Sam sem iskal takega s serijskem ter paralelnem portom. Žal tale nima več serijskega - a aplikacija mi brez težav dela z vmesnikom USB - RS232.
Drug moj pogoj je bil brezžična mrežna kartica. Moj ima 4 usb-je v kocki. Sicer me to preveč ne moti - največ sem uporabljal dva naenkrat. Škoda je le, da vsaj eden ni nekje spredaj. Če prodajalec ponuja doplačilo za podaljšanje garancije, to doplačaj.

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
...Če prodajalec ponuja doplačilo za podaljšanje garancije, to doplačaj.

Vsekakor. Comtron ima za prenosnike do 300k slabih 12k za 1 leto garancije. Ker če se po letu in pol panel odloči nedelovati je stvar precej hvaležna.

Glede USB-jev sem pa dobil zelo dobro. Dva zadaj v stacku in dva na levi strani prenosnika razmaknjena za 1,5cm. Uporabno, predvsem za usb ključe, sprejemnike za miške, mp3 playerje, .... Vedno so večji kot samo kabel in potem lahko uporabljaš max 2 porta, če ne enega.
Nazaj na vrh
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Toshibo (kupljeno far far away) in moram zelo pohvalit servis. Ob nadgradnji biosa je namreč stvar zmrznila in potrebna je bila zamenjava matične plošče. Nihče ni vprašal kaj sem počel, kako se je to zgodilo, samo vzeli so ga in zamenjali. Služi mi odlično, edina pripomba, ki jo imam je njihova srebrna barva, ki se mi začenja na mestih kjer se ga neprestano dotikam počasi spreminjati v črno. Drugače pa nobenih težav.

Nujno vzemi vgrajen Wlan in sploh vse kar potrebuješ naj bo vgrajeno, ker je premetavanje PCMCIA kartic zelo štorasto početje.

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi imam od Comtrona Trunote prenosnik in sem zelo zadovoljen z njim imam ga že kakšno leto in mi deluje brez težav, ima pa tudi zadaj serijski in paralelni port ki sem ga obvezno potreboval zaradi raznih projektov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 09, 2006 11:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izkušnje pa so take da beži kolikor se da od znamke GERICOM. Pri nas jo zastopa podjetje ANNI. Pokvaril se mi je v garancijskem roku. Po 10 dneh čakanja, sem ugotovil, da sploh ne vedo kje moj računalnik je.
Pri takih odločitvah se izplača malo pogledati najbolj prefinjen segnemt uporabnikov.... to so študentje. In tam prevladije ASUS in HP.

Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš lep izgled + kvaliteto kupi Dell, če hočeš srednje dober izgled in boljšo kvaliteto kupi HP, če se ti pa sploh ne gre za dober izgled, a vseeno zahtevaš kvaliteto se odloči za IBM. To mi je svetoval kolega, ki je zamenjal več prenosnikov kot mobitelov. Sam sem se odločil za HP, podaljšal sem garancijo na 3 leta imam pa P M 1,8GHz, WLAN, BT, IR, Serial, Parallel, 4xUSB2.0, 6v1 card reader, 80GB disk, DVD+-R DL, vgrajene JBL-ove zvočnike, 1Gb LAN, 2xPCMCIA 2, Firewire.... v glavnem zadeva nabildana z vsem mogočim. Pogoj je bil serijski+paralelni port. Kupil sem ga pred enim letom za 400kSIT. Naj še omenim, da s časom pride prav čisto vsaka stvar, ki je vgrajena. Sem pa zelo zadovoljen. Mogoče malo pogrešam wide screen...
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja meni se gre predusem za kvaliteto. Imeti mora vsaj 1.8GHz, 512 rama, 80Gbit diska in ostale funkcije ki so navedene zgoraj v forumu. Glede na to da so ACER prenosniki cenovno ugodni, bi ga vzel, samo nevem kako imajo tam narejeno z kvaliteto. Namreč nočem dati neko veliko vsoto denarja, čez en teden pa na servisu Confused Wink

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

512 rama je za XP + Word + IE. Če misliš uporabljat še kej zravn potem nikar ne razmišljaj pod 1 GB.

Gericom-ov servis je pa druga pesem. moj prenosnik po petih letih dela še vedno ok, od bratranca pa po dobrem letu ne polni več baterije...

Pa zaslon 1024x786, ki ga ponujajo v večini lowcost modelov je vsaj meni premajhen. to je resolucija 15 colskega LCD-ja za normalne računalnike. Jaz, kot programer, ne morem shajati z manj kot 1280x1024 ali prenosniško varianto 1400x1050.
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
od bratranca pa po dobrem letu ne polni več baterije...

Meni tudi ne. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si se že kaj ukvarjal, kako bi baterijo napolnil offline, brez prenosnika?
Nazaj na vrh
Jani
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48
Aktiv.: 1.98
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 10, 2006 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj!

Sam ima prenosnika znamke Gericom in moram povedat, da sem zelo zadovoljen! Star je dve leti in 3 mesece in če imam vključeno varčevanje baterija, mi dela 2.5 ure BP, sicer pa uro in pol. Ima pa 80Gb diska, 512Mb rama, AMD 2.5Ghz, LCD15.4 ... No moti me le to, da nimam DVD pekača (le player) Sad Na servisu za enkrat še ni bil, ima pa 3 leta garancije - brez doplačila! Cena je bila pa 350k. Toliko iz moje strani.

Kar se pa tiče garancije mislim da lahko pošleš računalnik tudi v katero od evropskih držav Rolling Eyes Rolling Eyes

LP, Jani
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gericom računalniki (kupljeni od Anni) so pol curka vredni. Kljub izrecni želji, da naj mi prodajo nedotaknjen računalnik (pri Anni), zadeva pri vklopu ni delovala v redu. Pokazalo se je, da serviserji pri odpiranju in zapiranju računalnika (zakaj ga odpirati????) niso nazaj nataknili ploščatega kabla od tastature. Priznali so, da so ga odpirali, ne pa zakaj. Pri drugem računalniku je počil kabel do monitorja. Pod določenim kotom odprtega zaslona je tako slika črna (neosvetljena). Vem še za nekaj drugih gericomov z težavo (različni modeli).

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Djurodrljaca
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31
Aktiv.: 1.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko da so odpirali računalnik, da so lahko zamenjali nekatere tipke, ki so ponavadi "angleške" in so potem dodali "slovenske". Lahko pa da so zamenjali kompletno tipkovnico za slovensko, to bi tudi pojasnilo zakaj je bil kabel odklopljen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni