www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

FTDI in Windows 10 LTSC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.64
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 14, 2019 9:39 am    Naslov sporočila:  FTDI in Windows 10 LTSC Odgovori s citatom

Ali je že kdo uporabljal FTDI na Windows 10 LTSC z D2XX gonilniki?

FT_Open vrne FT_OK in handle, ostale funkcije pa vrnejo FT_INVALID_HANDLE Shocked . D2XX pa se kliče iz LabVIEW. Ista koda deluje na množici drugih sistemov.

Ali mogoče kdo ima Windows 10 LTSC in je pripravljen poizkusiti?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anya40
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2025 17:50
Aktiv.: 0.67

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 10:00 pm    Naslov sporočila:  Re: FTDI in Windows 10 LTSC Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Ali je že kdo uporabljal FTDI na Windows 10 LTSC z D2XX gonilniki?

FT_Open vrne FT_OK in handle, ostale funkcije pa vrnejo FT_INVALID_HANDLE Shocked . D2XX pa se kliče iz LabVIEW. Ista koda deluje na množici drugih sistemov.

Ali mogoče kdo ima Windows 10 LTSC in je pripravljen poizkusiti?

Hej,

FTDI na Windows 10 LTSC zna biti kar problematičen. Tisti “FT_INVALID_HANDLE” po uspešnem FT_Open ponavadi pomeni, da gonilnik napravo sicer najde, ampak D2XX knjižnica ne dostopa pravilno do nje. Vzrok je lahko napačen interface, pravice ali pa to, da se še vedno v ozadju nalaga VCP driver, ki zasede port.

Najprej poskusi izklopiti “Load VCP driver” v Device Managerju (včasih moraš to narediti preko FT_Prog). Potem preveri, da uporabljaš najnovejši D2XX driver – trenutno dela FTDI CDM 2.12.36.4 tudi na LTSC verziji. Če kličeš knjižnico iz LabVIEW-a, bodi pozoren, da se ujemata 32ali 64-bit verziji (LabVIEW pogosto teče 32-bit, sistem pa je 64-bit, kar povzroči ravno takšno napako).

Pomaga tudi, če po restartu preveriš, ali FT_ListDevices pravilno vrne tvoj device index. Jaz sem enak problem rešil tako, da sem v Device Managerju ročno naložil gonilnik Let me pick from a list izbral D2XX driver brez VCP in po tem je vse delalo normalno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.01
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem uporabljal FT2232H kako desetletje nazaj in imam v spominu, da sem rabil imeti eeprom vezan na FTDI in FT_Prog orodje uporabiti, da sem nastavil.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni