|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 808 Aktiv.: 3.27 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5625 Aktiv.: 23.44 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2025 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam Erso, pa je ze ta pain in the arse ... Pa enega kitajca, kot pumpica z ogrevano sobo in je se slabse. Skratka, pletenica je zakon, ce ni prevec ...
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 808 Aktiv.: 3.27 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2025 7:04 am Naslov sporočila: |
|
|
| mucek je napisal/a: |
| Imam Erso, pa je ze ta pain in the arse ... Pa enega kitajca, kot pumpica z ogrevano sobo in je se slabse. |
Hvala za odgovor, tega sem se bal. Iz službe poznam Wellerjevo "rework", ki ima poleg spajkalnika in vročega zraka še ročko kot na linku zgoraj. Kljub vsem težavam, kot ugotavljaš tudi sam, občasno le prav pride. Zato sem pomislil, da bi bilo kaj podobnega koristno imeti doma...
_________________ 73 de s56al |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 558 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2025 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam zelo podobno starejšo Wellerjevo ročko v kombinaciji z rework postajo. Imam predhodnico danes dobavljive WXR3 (3,3k€). Opazil sem, da so tej katere link si pripel krepko skrajšali razdaljo od konice do komore, zato bi bila verjetno ta veliko boljša od moje kajti vse težave odsesovanja izvirajo iz te razdalje.
Moja Welerjeva ročka ima predolg vrat in v vmesnem delu se hitro zapaca. Zelo kratek čas je bilo vse ok. Ko sem pri delu moral uporabiti flux pa se je hitro zamašila.
Zadevo sedaj rešujem tako, da pred uporabo ročki telo od špice do zbiralnika cina izdatno pogrejem s konkretnim plinskim gorilnikom iz Merkurja. S tem takoj odstopi smolnata snov, ki se nabere v cevki vakuum pa jo posrka v komoro. Osebno niti ne bi preveč razmišljal in bi izbral tisto odsesovalno ročko, ki ima KRAJŠO pot od konice do zbiralnika!
Menim, da bo tista najcenejša še najbolj primerna od vseh teh treh. Če boš nabavil prosim poročaj.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 674 Aktiv.: 32.04
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2025 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole se obnese:
https://www.amazon.com/GBSTORE-Sucking-Vacuum-Desoldering-Remover/dp/B01K72SBWY
Ročke imajo po občutku preveliko konico in premajhno grelno sposobnost, tako, da moraš temperaturo zelo naviti za efekt. Kar pa ni najbolje za dolgoživost PCB.
Na splošno se mi niso obnesle, razen za kake PCB od napajalnikov, ki so enostranski.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4284 Aktiv.: 17.34 Kraj: KOČEVJE
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4882 Aktiv.: 19.76 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2025 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že več let uporabljam točno takega in resnično dobro dela.
Priporočam
_________________ Lep dan
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4882 Aktiv.: 19.76 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Avg 03, 2025 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Aja
Pumpica ni ogroma. Mahna je, ampa zaradi silikonske cevle in boljšega prileganja veliko bolje posesa od klasične teflonske
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
35.73 KB |
| Pogledana: |
7 krat |

|
_________________ Lep dan
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni