|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6813 Aktiv.: 27.57 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2025 3:40 pm Naslov sporočila: Počitniški internet |
|
|
Kar nekaj let je v ta namen lepo služila ta - malo bolj po domače zložena kombinacija.
Letos pa počasi v mobilnih omrežjih kot kaže izginja podpora starejšim protokolom. Tokrat je bilo potrebno "na hitro" poiskat rešitev. Najenostavnejše in dobavljivo je bilo tole:
Rezultat je več kot zadovoljiv. Računam, da bo LTE še nekaj časa podprt.
Zanima me, na kakšen način pa ostali rešujete tole "problematiko"? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4882 Aktiv.: 19.76 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2025 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ga ne uporabljam
Na počitnicah grem ven, raziskujem, plavam, plezam, grem z kolesom, možgani na off v viseči mreži....
Za tisto urco zvečer pred spanjem pa pogledam kake novice na telefonu. Letos na počitnicah, kjer sem moral nujno narediti še nekaj za službo pa sem na telefonu vzpostavil hotspot. _________________ Lep dan
Simon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1051 Aktiv.: 4.87 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2025 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Moja alternativa je telefon z E-sim. Če grem kam ven izven držav Eu (ali pa recimo Švica...) potem zakupim lokalno E-sim da pridem do ineternata, če potrebujem Wifi, pa potem hotspot na telefonu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2606 Aktiv.: 12.01 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2025 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri Telekomu primarno uporabljam kar to, da pošljem SMS:
SVET INTERNET na 1918, 2GB za 15€.
Čeprav sem opazil, da se v določenih državah npr. Kazahstan mi je kar avtomatsko akiviralo, ko sem izklopil letalski način. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6813 Aktiv.: 27.57 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Okt 10, 2025 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bolj, kot paketi/ponudniki (tukaj so tako ali tako razlike glede na destinacijo) me zanimajo HW rešitve.
Hotspot na telefonu je ravno nekaj, kar je po mojem mnenju uporabno res v skrajni sili. Z varianto opisano zgoraj pa na enostaven način pokrijem tako želje glede televizije (tv2go), dostopa do spleta, vpn do domačega omrežja, ... skratka p&p domače okolje kjerkoli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 674 Aktiv.: 32.03
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2025 2:11 am Naslov sporočila: |
|
|
| HoT paket. Za balkan ima tistih par GB zastonj. Wifi pa ima skoraj vsako stanovanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 627 Aktiv.: 5.81
|
Objavljeno: Sob Okt 11, 2025 4:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kaj imas to za eno ZTE LTE škatlo? Iz slike žal ne znam razbrati.
Ah, ni več važno sem moral vpisati LTE Advance zato, ker take hitrosti se začnejo nekje pri 12-i kategoriji in mi je potem vrglo ven ZTE MF297D Router LTE Cat12, kar je dosti bolje kot pa kategorija 6, ki gre le do 50Mbit/s v smeri k uporabniku. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2606 Aktiv.: 12.01 Kraj: južnoprimorska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni