www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Š-ARM in Ethernet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:20 pm    Naslov sporočila:  Š-ARM in Ethernet Odgovori s citatom

Živjo

To je moj prvi post. Tale forum je enkraten!

Imam eno vprašanje v zvezi z Š-ARM (LPC2138-) in ethernetom.
Zanima me, kaj je potrebno narediti, da bo sistem Š-ARM lahko komuniciral preko Ethernet omrežja? Sprašujem samo za hardwerski del, oz. potrebujem samo toliko, da bi Ethernet okvirje lahko oddajal in sprejemal. Že narejen TCP/IP sklad, bi mi tudi prav prišel, vendar če ne obstaja oz. je licenca predraga, ga bom izdelal sam.
Gre za diplomsko nalogo, ki pa naj bi bila osnova za laboratorijske vaje, kjer bi študenti videli kako se programira mrežne protokole (splošen vpogled v programiranje kateregakoli mrežnega protokola/standarda).
Dobil sem nasvet, da bi bilo lažje uporabit nov sistem na osnovi LPC2368, ki ima Ethernet že vgrajen. Ker pa je diplomska naloga namenjena tudi vajam, bi bilo bolje, če bi lahko predelal Š-ARM. Študenti ta sistem namreč kupujejo za domov in nerodno bi bilo, da bi zaradi laboratorijskih vaj morali kupiti še enega.
Ali mislite, da bi bilo to izvedljivo za sprejemljivo ceno/trud?

Naj tukaj samo omenim, da nimam še nobenih praktičnih izkušenj z ARM krmilniki, niti z ethernetom. Trenutno sem v fazi študiranja Wink
Vesel bom vsakega odgovora, nasveta ali napotka v pravo smer.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70800.20

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2006 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ENC28J60. Tezava je v konektorjih oz. pulznih transformatorjih, katerih nase trgovine nimajo na zalogi za maloprodajo ...
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Imam eno vprašanje v zvezi z Š-ARM (LPC2138-) in ethernetom.

Videti jih je vec Wink

Citiram:

Zanima me, kaj je potrebno narediti, da bo sistem Š-ARM lahko komuniciral preko Ethernet omrežja? Sprašujem samo za hardwerski del, oz. potrebujem samo toliko, da bi Ethernet okvirje lahko oddajal in sprejemal.

Potrebujes ethernet kontroler, trafo, konektor, se nekaj dodatnih elementov in nekaj prostih pinov na boardu. CS8900 in RTL8019 sta taka primerna in priljubljena.

Citiram:

Že narejen TCP/IP sklad, bi mi tudi prav prišel, vendar če ne obstaja oz. je licenca predraga, ga bom izdelal sam.

Ce se ti s studijem resno ne mudi, se lahko zadeve lotis sam. Smile Uporabi kaksen open source mini TCP/IP stack ala uIP.

Citiram:

Gre za diplomsko nalogo, ki pa naj bi bila osnova za laboratorijske vaje, kjer bi študenti videli kako se programira mrežne protokole (splošen vpogled v programiranje kateregakoli mrežnega protokola/standarda).

Potem je pa res bolj primerno, da napises kaksen svoj stack. Bo imela diplomska vsaj kaksno teŽo.

Citiram:

Dobil sem nasvet, da bi bilo lažje uporabit nov sistem na osnovi LPC2368, ki ima Ethernet že vgrajen. Ker pa je diplomska naloga namenjena tudi vajam, bi bilo bolje, če bi lahko predelal Š-ARM. Študenti ta sistem namreč kupujejo za domov in nerodno bi bilo, da bi zaradi laboratorijskih vaj morali kupiti še enega.
Ali mislite, da bi bilo to izvedljivo za sprejemljivo ceno/trud?

Ahm, khm... kaj je lazje je sedaj vprasanje. Vsekakor bos potreboval nov board, ki pa ni nujno, da bo delal. Kako je s podporo LPC23xx v winidea, ki ga uporabljate na faksu je tudi vprasanje (pa tega ne tu sprasevat, ker podporo temu nudijo drugi).

Najbolj enostavno bo s tem kar imas (LPC2138-) in CS8900, meni dela.

P.S.
A lahko admin popravi timeout pri pisanju postov. Konkretno: pri pisanju odgovora na ta topic, nisem mogel poslat sporocila, ces da sem ga predolgo tipka. Tipkal sem pa brez pavz. Buuu!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
ENC28J60. Tezava je v konektorjih oz. pulznih transformatorjih, katerih nase trgovine nimajo na zalogi za maloprodajo ...

Hm... za te konkretne stvari niti ni tezavno. Ponavadi se ne lotim stvari, ce jih niti priblizno ne morem dobit. Pa imam tako konektorje kot trafote. OK, pride drazje, kot pa ce bi zivel v ZDA, ampak tako pac je v tej nasi drzavici. Jo cutis? Confused

ENC28J60 zgleda kar fino, le da ima nekaj grdih lastnosti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 15, 2006 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformatorje in konektorje se lahko uporabi iz stare ethernet kartice, ali iz pokvarjenega huba/switcha.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni