www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Dolžina USB kabla

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70783.45

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:  Dolžina USB kabla Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.usb.org/developers/usbfaq/#cab1

1. Why are there cable length limits, and what are they?

A: The cable length was limited by a cable delay spec of 26ns to allow for reflections to settle at the transmitter before the next bit was sent. Since USB uses source termination and voltage-mode drivers, this has to be the case, otherwise reflections can pile up and blow the driver. This does not mean the line voltage has fully settled by the end of the bit; with worst-case undertermination. However, there's been enough damping by the end of the bit that the reflection amplitude has been reduced to manageable levels. The low speed cable length was limited to 18ns to keep transmission line effects from impacting low speed signals.

2. I want to build a cable longer than 5 meters, why won't this work?

A: Even if you violated the spec, it literally wouldn't get you very far. Assuming worst-case delay times, a full speed device at the bottom of 5 hubs and cables has a timeout margin of 280ps. Reducing this margin to 0ps would only give you an extra 5cm, which is hardly worth the trouble.

...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za foro (ker sem vedel kaj bo) sem poskusal podaljsati USB kabel. Uporabil sem dva USB kabla (AA in AB). Jasno, naprava ni delala.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 3:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To omejitev dolžine so naredili zanalašč, da bi lahko prodajali USB hube.

Jur
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje "neuradni" podatki navajajo 10 metrov. Največ kar sem dosedaj rabil pa je bil 5 meterski podaljšek in 3 metre kabel. Stvar dela.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je Wlan USB kljucek Canyon delal na 2 x 5m + 2m "zelo kvalitetnega" kitajskega kabla-beri najcenejsega kar sem dobil Very Happy
Moram pa omeniti,da je slo za USB 1.1

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robert lahko mogoče malo napišeš kakšna je bila hitrost prenosa podatkov pri taki dolžini kabla?

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel priklopljen printer na original narejenem 15m kablu (Manhattan), delalo bp.

LP, Grega
Nazaj na vrh
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 7:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni dela printer USB2.0 na 10m+1m imel sem probleme pri inštalaciji, ker mi ni zaznalo printerja sam, ko sem to zrihtal na krajšem delu in nato ustavi še 10m mi dela brez problema.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trobida je napisal/a:
Robert lahko mogoče malo napišeš kakšna je bila hitrost prenosa podatkov pri taki dolžini kabla?

Uporabljal sem ga samo za Netstumbler,ko sem skeniral okolico za odprte mreze.Na zalost je bilo vse dosegljivo zaklenjeno Evil or Very Mad

trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.42
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha ni problema Robert. Ima mogoče kdo izkušnje s tem. Recimo imam 10m dolg USB kabel in preko njega na PC prenašam podatke. Se hitrost prenašanja podatkov kaj bistveno spremeni, kot če bi imel [slovenščina je zame španska vas] recimo dolg 1m?

Hvala!

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 07, 2006 10:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omejitve dolžine kablov niso povsem eksaktno določljive. Omejitev pove tisto dolžino, pri kateri mora katerikoli kabel tistega tipa za tisti namen še vedno stoprocentno delovati. Ker pa imajo različni kabli različne karakteristike (karkoli je že to), bo z nekim kablom stvar delovala tudi na večjo dolžino od dovoljene. Nedelovanje (slabo delovanje) se tudi ne začne na določenem metru naenkrat, ampak postopoma narašča. Z tem podobno narašča tudi število napak. Če je napak malo, niso opazne, vendar delovanje ni več zanesljivo, oziroma stabilno.

Za prenos podatkov je vsekakor boljši ethernet. Velika hitrost (10, 100 ali 1000 Mb/s) in dolgi kabli do 100 metrov.

Jur
Nazaj na vrh
frank
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Okt 2006 0:52
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2006 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobijo se USB/Cat 5 vmesniki, ki podaljšajo USB povezave,
poceni verzije, ki se dobijo pri nas gredo nadalnjih 5-10 metrov,
sam pa imam varianto, ki gre 150m, a stane precej, preveč za hobi uporabo

imam tudi enega, ki prenaša tudi napajanje, na koncu pa ima tudi hub 1/5

na net-u se jih najde pod "USB extender"
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni