|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2004 10:43 pm Naslov sporočila: Win XP in download |
|
|
Hardware:
MB QDI Advance10, CPU PIII 733MHz, 512MB RAM, GF FX5200, Audio 6.1, Mrežna 3COM (ISA), Trendnet Wireless 54Mb, TV AverMedia, Diska WD 60Gb+80Gb, DVD, CDRW.....
Poganjam WIN XP PRO+SP1 in ostalo kramo.
Problem pa je sledeč:
Ko začnem z download-om (recimo nvidia driverjev) se odpre okno, kjer kaže podatke o download-u. Če tega ne pomanjšam v orodno vrstico, ostane monitor brez signala (napiše : no signal), računalnik pa zmrzne. To se zgodi po kakih par 100Kb download-a. Pomaga samo reset s tipko. Če okno pomanjšam, pa download-a normalno.
Napaka se pojavi skoraj vednopri malo daljših datotekah.
Uporabljam IE 6.0 SLO in SP1 za IE 6.0.
Še to. Zaenkrat ista stvar z Netscape-om 7.1 dela normalno.
Ali je že kdo imel podobne težave?
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Tor Apr 13, 2004 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si mogoče poskusil parametre mrežne prestaviti? Problem bi lahko bil IRQ ali pa mem frame. Podobno situacijo sem imel sam v tem smislu, da se mi je pc čudno obnašal ob večji aktivnosti na omrežju istočasno z delom na zaslonu. Omenjena prestavitev je problem odpravila - je pa res, da je tole malo megleno, ker je od tega že nekaj časa, pa mislim da so bili W98.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavitve mrežne kartice mi ne pusti spremeniti. Je pa sama na IRQ-ju.
Za mem frame pa ne vem, kje naj najdem to nastavitev.
Pa še nekaj sem opazil v log-u.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
error.txt |
Velikost datoteke: |
1.16 KB |
Downloadano: |
11 krat |
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri 3Com je običajno potrebno izključit PnP, če hočeš kaj šarit po nastavitvah. Po pripetem sodeč bi sam zagotovo iskal v tej smeri ali pa v bios nastavitvah. Če imaš možnost, vrzi ven to kartico in postavi noter nekaj drugega. Skoraj prepričan sem, da bi se morala stvar stabilizirat.
Lp, Frenki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

|
Objavljeno: Sre Apr 14, 2004 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Problem je v tem, da imam samo ISA slot prost , nimam pa nobene druge ISA mrežne kartice. Poizkusil bom še upgrade BIOS-a. Sem našel malo novejšo verzijo.
Zanimivo je to, da z Netscapom ni problemov pri downloadu.
_________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni