|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2004 20:07 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29
|
Objavljeno: Sob Apr 17, 2004 10:40 pm Naslov sporočila: Tester |
|
|
Pozdrav
Ali je kdo, ki bi prevedel tekst, prav nekaj takšnega potrebujem. V kolikor pa ima kdo kakšen tester že narejen in stestiran sem tudi interesent.
Ali se kdo intenzivno ukvarja z testerji za avtomobile.Kako priklopiti avto.računalnik na notebook.Na servisu, namreč ne najdejo napake katero občasno javlja računalnik.Tester bi moral biti priklopljen med vožnjo, da bi lahko odčital napako.Avto.računalnik namreč nima spomina, da bi ohranil podatek - napako.
Marjan
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2004 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Navedi več podatkov; za kako vozilo gre (tip, letnik, ...) opiši napako. Torej se na vozilu le prižge lučka za diagnostično napako ali je pri vožnji v tem času opazna kaka sprememba, mogoče vozilo ugasne ?
Vem, da se nekdo, ki obiskuje forum s tem ukvarja. Če bo tole prebral, ti bo lažje svetoval, če boš navedel zgornje podatke.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prsunc Član

Pridružen-a: Tor 07 Okt 2003 21:07 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.11
|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2004 10:40 am Naslov sporočila: Avto diagnostika |
|
|
Pozdrav!
Dej napisi za kak avto gre ker kar za nekaj vrst
imam testerje za avto diagnostiko.
lp.prsunc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2004 2:33 pm Naslov sporočila: tester |
|
|
Pozdrav
Vozilo Lancia Kappa 2.0 letnik 95.
Torej, prižge se opozorilna lučka, računalnik pa samo izpiše, poškodba, napaka na motorju, potreben servis, brez šifre, seveda v italijanskem jeziku.Motor izgubi moč, ne vleče, pospešuje zelo slabo. Včasih traja samo kakšno sekundo ali dve, potem se vrne v normalno stanje, tudi motor normalno deluje. Napaka se pojavlja občasno, tudi po nekaj mesecev je vse ok. Nekajkrat pa se je napaka obdržala kar nekaj dni. Avto je bil na treh različnih servisih in priklopljen na različne testerje, vendar je prav takrat bilo vse v redu.(servise in testiranje sem seveda plačal, kar solidna cena). Sedaj ne želim več plačevati jalovih pregledov in vozim avto takšen kot je. (samo sekiram se ne več.) Toliko o napaki. Prevoženi kilometri cca 150000.
Sedaj me pa še zanima naslednje. V naslednjih dneh imam tehnični. Po vsej verjetnosti je potrebna zamenjava, glede na letnik vozila katalizator in sonda. Kakšen pameten nasvet?
_________________ ---------
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2004 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marjan,
Sam sicer "nisem doma" na avto elektriki, a iz prakse z industrijskega vzdrževanja vem, da je tako vrsto napake, ki se kratkotrajno ter občasno pojavlja najtežje locirati. V grobem sem prepričan, da sama okvara ni na elektroniki, prav tako po moje ne gre za okvaro kakega standardnega dela. Tisto vrsto okvare, bi po moje računalnik jasno zabeležil. Po moje gre za kak slab stik ali oksidacija kakem konektorju. Morebiti je premigana kaka žica, ki je na kakem premikajočem delu. Še tole me zanima: Se napaka pojavlja običajno ob vlažnem vremenu, mogoče potem, ko je avto bil v pralnici. A računalnik javi okvaro preden se to občuti na motorju ali je obratno? Če je napaka javljena preden se občuti to na motorju je to lahko posledično da računalnik mogoče vključi delovanje motorja v kak varnostni režim (domnevam)
V prilogi nekaj kar sem izbrskal za omenjeno vozilo. O kaki diagnostiki ni podatkov.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lancia.pdf |
Velikost datoteke: |
30.54 KB |
Downloadano: |
63 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
lancia1.pdf |
Velikost datoteke: |
56.74 KB |
Downloadano: |
40 krat |
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
šlosar Član

|
Objavljeno: Ned Apr 18, 2004 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bi mogel reči, da se napaka pojavi v slabem, vlažnem vremenu, recimo sedaj že kakšna 2-3 mesece miruje. Pojavlja se povsem naključno. Predvidevam, da je kaj narobe z dotokom zraka ali goriva, kot, da mešanica ne bi bila optimalna.
Zanimivo pa je to, da računalnik nima opcije-(spomina), da bi si zapomnil napako. Prav butasto, italijan pač. Primer:pregori žarnica pozicijska, računalnik nori, javlja napako, ko pregori kratka ali dolga ni duha ne sluha o kakšni napaki.Recimo zvočni in optični signal uporablja samo pri meritvi zunanje temperature pri 3,2,1 stopinje C. Pri ostalih napakah pa je prisoten samo signal kot text na LCD-ju in rdeča lučka. Pri močni dnevni svetlobi se LCD skoraj ne vidi, ker je vezan z prižganimi lučmi in je zatemnjen.(bo treba nekako prevezati, da bo tudi pri dnevni svetlobi viden) Pa še bi lahko naštel, pa ne bom, saj sem ga že tako dosti popljuval, haha, saj drugače je pa kar v redu, no povrh vsega pa je tudi požeruh.
_________________ ---------
Marjan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 1:15 pm Naslov sporočila: autodata |
|
|
Silvo!
A imaš mogoče podobne podatke kot za lancio tudi za alfa romeo 164 2.0 turbo v6?
Če imaš bi te najlepše prosil!
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sta dva modela motorjev z 151 ali 148 kW (brez ter z katalizatorjem) Navedi letnik - kar imam bom pripel jutri v službi od doma namreč hodim na net preko klicne lininje.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2004 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je že Silvo prej opisal, bo najverjetneje "okvara" kakšen slab stik na enem od konektorjev, verjetno v prostoru motorja kjer je največ tresljajev.
Možno je tudi, da je v samem računalniku ali kateri drugi komponenti kakšen hladen lot, ki občasno izgubi stik.
Zaslon ,ki se ti zatemni, ko prižgeš luči naredi sledeče(upam da je dostop do zaslona normalen). Vzemi zaslon ven in pomeri zadaj na konektorju kateri vodnik dobi tok ko prižgeš luči, in samo tega odklopi. Nato se ti zaslon ne bo več zatemnil.
_________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2004 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo!
Prosim če bi lahko pripel za obe verzije - z ali brez katalizatorja, letnik pa je 92...
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2004 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jutri, ko bom v službi ...
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2004 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Mene zanima,kje se da kupiti sonda lamda?
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2004 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo si malce pozabil name ali si samo enostavno prezaseden.Upam da nisem preveč tečen sem samo nestrpen.
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Okt 22, 2004 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Pozdravljeni!
Mene zanima,kje se da kupiti sonda lamda?
Lp |
Potokar na Parmovi v LJ ima kar bogato izbiro lambd. Mogoče bo potrebno le prevezat na prejšnji-original konektor, ker se tam dobijo univerzalne. So pol cenejše kot original, kvaliteta pa je po izkušnjah mnogih enaka.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni