|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 3:39 pm Naslov sporočila: Zunanji disk |
|
|
Pozdravljeni
Imam zunanji disk WD, ki ima napajanje samo preko USB-ja. Disk mi deluje na računalnikih, razen na prenosniku Toshiba Tecra. Izgleda da ima premajhno napajanje (čeprav se lučka na disku prižge) in računalnik ga ne zazna. Zanima me ali bi zadeva delovala če bi napajanje vzel iz vtičnice PS/2, saj kolikor vem je izhodni tok tukaj večji. Ali bi potem bilo potrebno omejeti tok ali lahko pripeljem to napajanje direktno na napajane diska.
hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ista zadeva...če imaš na PS2 USB priklop, priklopi brez straha...jaz sem imel isto težavo....
LP! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš to WD Passport zunanji disk (2,5" velikosti)?
Sam se zanimam za nakup takega. Kolikor sem prebral opise naj bi se taki problemi reševali z two-to-one USB kablom. Kaj točno je to nisem našel (niti nisem še iskal ;>), vendar si predstavlam, da je en navaden usb priklop, drugi pa ima na prvega povezano napajanje (vzporedna vezava napajalnih zič - večji možen tok ). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2007 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
ista zadeva...če imaš na PS2 USB priklop, priklopi brez straha...jaz sem imel isto težavo....
LP! |
Tega ne razumem najbolje. Ali si mislil s tem če imam na računalniku PS2 in USB priklop
Mujo ja prav tak disk imam. Bom malo pobrskal če bom našel kaj v zvezi s tem kar si napisal, če se da kje dobiti tak kabel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2007 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
A priključka za zunanji napajalnik nima?
Pač neseš za take primere še akumulator z prenosni disk naokoli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Pon Avg 20, 2007 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne nima priključka za zunanje napajanje.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Sep 09, 2007 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, nabavil sem WD Passport 250GB zunanji disk - podoben tvojemu.
Na stacionarnem računalniku in na enem prenosniku deluje brez problema. Na drugem prenosniku pa so se pojavili problemi kot jih ti opisuješ.
Problem sem rešil tako, da sem predelal USB podalšek: vzporedno k kratkemu USB podaljšku sem vezal še en moški USB A konektor (ki gre v računalnik). Skupaj pa sem povezal samo napajalne žiče (rdeča & črna).
Zadeva deluje brez problema (nisem opazil izgub preformanc) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni