www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Menjava ADSL operaterja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:  Menjava ADSL operaterja Odgovori s citatom

Hi

Pri menjavi operatreja iz Volje na Amis sem bil odklopljen en teden.
Ali se je še komu tako zgodilo, čeprav so obljubili pri AMISU, da bo odklop in priklop na drugega operatreja narejen v istem dnevu?

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nic novega pri meni je bila varianta iz siola na t2 cca 1 teden
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa so povedali, kje je bil vzrok?

Kolegica je kupila Amis paket, podpisala papirje in čakala SMS z obvestilom, da je adsl v centrali aktiviran. Nato sem parkrat instaliral modem in poštimal nastavitve, pa nikakor ni delalo.
No, po enem tednu klicarjenja in preverjanja vsega možnega se je izkazalo, da so Telekomovi delavci v centrali nastavili parametre na Siol.
Ni vse odvisno od ponudnika Adsl.
LP,
Igor

tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Ko sem klical na VOLJO, so rekli, da je odklop v dogovoru z AMISom, AMIS pa trdil da, je VOLJA odklopila predčano in to samovoljno. Komu sedaj verjet?
Skratka tu vlada nered, čeprav je to zakonsko urejeno, da se odklop in priklop uredi isti dan.

LP
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2007 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo težko je skoordinirati med seboj vsa tri podjetja, ki sodelujejo pri taki menjavi. Še posebej, če imajo majhna podjetja veliko premalo ljudi in velika veliko preveč Smile .
Zato se potem dogajajo takšne stvari.
Običajno, ko raziskujem take zadeve, vedno zataji komunikacija med enim in drugim.
Saj bo boljše.... (rekord do sedaj, ki ga poznam je tri mesece)

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70780.91

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 12:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem čakal več kot en teden, s tem da jim 4 dni vmes nisem nič težil, ker me ni bilo doma. Najprej so nas odklopili, AMIS ni uspel pravočasno poslati novega modema, ko je modem v petek prišel se ni sinhroniziral. Potem je bil vikend. V ponedeljek prijava na telekom in v torek je bil modem sinhroniziran, brez povezave na internet. 4 dni pavze in spet vikend. V ponedeljek preverjanje in zopet prijava na Telekom. Torek Telekomova ugotovitev, da so me priklopili na napačnega operaterja in preklop na Amis. Ponovno. Internet še vedno ni delal, javljal je "Timeout". Klik na Amis, preusmeritev na tehnike, nakar traja do srede dopoldan, da Amis ugotovi, da je v naglici narobe konfiguriral svoj modem. Sreda popoldne. Uspeh. Amis je delal.

Preklop je bil iz Amis preko telekomovega omrežja na Amis preko Amisovega omrežja.
Nazaj na vrh
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.82
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2007 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po tem kar berem sem sam imel srečo Laughing . Februarja sem zapustil Voljo in šel na T-2. Najprej je prišel serviser od Telekoma in pobral opremo, čez dve uri pa prišel serviser od T-2 in priklopil svoj modem - voila! deluje še danes. Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni