www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

NEprevodni matrial do 300°C ?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 2:48 pm    Naslov sporočila:  NEprevodni matrial do 300°C ? Odgovori s citatom

živ, ali obstaja neprevodni material, ki zdrži delovno temperaturo 300°C ?
Rabim ploščico 15 x 15cm, debeline 8mm, v katero je možno zvrtati dva navoja M18.
Nekaj merim na dimniku z dvema lambda sondama, ki morata biti električno izolirani od zemlje in ena od druge.
V dimniku seveda ni 300 stopinj, nimam pa želje kupiti nekaj za 200 stopinj in potem vsak dan plezati na vrh in gledati, ali je zadeva že zoglenela, torej prevodna Confused
Ta navadni pertinaks za elektro omare, koliko je delovna temperatura ? Včasih v kakšni omari vidim tudi popolnoma zoglenele dele pertinaksa, seveda tam, kjer je bil kakšen slab spoj in moč od nekaj kilovatov naprej.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kakšna keramika?
Sonde lahko v luknje fiksiraš z visokotemperaturnim silikonskim kitom (tja do 350 se mi zdi da drži bp).

LP, Grega
Nazaj na vrh
S51KM
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Mar 2007 22:31
Aktiv.: 0.45
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Teflon bi bil verjetno vredu pa tudi lahko dosegljiv. Lahko se pozanimaš pri DASTAFLON s.p. tel.: 01-3611011
Lep pozdrav,
Mirko
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Steklo in keramika ? Zagotovo ti ostaja kaksna keramicna ploscica, v katero lahko zvrtas par lukenj za montazo sond.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 3:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pokliči "Grelci Maras" Brezovica.
Vprašaj za modre ploščice iz steklenih vlaken in posebne smole, ki zdržijo visoke temperature, in se dajejo pod orodja bna brizgalnih strojih.
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Teflon mogoče zdrži malo nad 200 stopinj.

Mogoče to zdrži kakšna eksotična plastika, ki jo sedaj uporabljajo izdelovalci avtomobilov, se pa ne spomnim imena, pa tudi dvomim, da bi kje lahko kje kupil ploščico.

Res se raje pozabavaj z kakšno keramiko. Bo precej ceneje.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ustrezno ploščico si lahko tudi sam uliješ v lesen kalup, ki ga izdelaš po želji - vključno z luknjami.
Jaz sem pred leti za podoben primer to naredil z mešanico kremenčevega peska in steklene vode. Za vezavo - "armaturo" pa sem dal vmes še nekaj rostfrei žice.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala za ideje, naslove in nasvete.
Zaenkrat sem nabavil kar 6mm pertinaks; za tistih 8 ur, kolikor trajajo uradne meritve, bo že zdržal (upam), za dolgoročno rešitev pa bom uporabil katero od vaših idej.
Zvrtati luknjo v keramično ploščico in pritrditi s kitom - zanimivo. Že za tesnenje obstoječe, železne ploščice sem nabavil kit, ki zdrži (tako piše) 1200°C. Je pa problem prah, oksidacija, itd, zato imam raje, da sta sondi privijačeni kot pa samo prikitani / prilepljeni. Saj v dimnem kanalu ni bogve kakšen tlak, so pa občasni tlačni udarci in temp. spremembe +/- 70°, to pa naredi svoje.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja pa 300 st. silikon? Zvrtas vecje luknje v dimnik in okoli sonde na debelo das silikon
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

Jaz sem pred leti za podoben primer to naredil z mešanico kremenčevega peska in steklene vode. Za vezavo - "armaturo" pa sem dal vmes še nekaj rostfrei žice.

Zivjo,
tole se mi zdi zanimivo, ker sem enkrat iskal tole dvokomponetno "smolo"...epoxy,
pa sem bil na koncu razocaran praznih rok....nimamo.

Ima mogoce kdo informacijo, kje se take stvari nasplosno dobi....
napr, tak dvokomponetni kit, kot ga imajo zobarji za odtise delat ?

@Iztok
Ali lahko malo vec poves o tej mesanici in kje se vse to dobi....za tole stekleno vodo prvic slisim.

Hvala za pomoc
lp
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za stekleno vodo se dobi v Metalki na Topniški cesti,ali pa v trgovini gradbeni material.dobi se v steklenici en liter.To je tekočina.Za kremenčev pesek pa se dobi v pregoreli varovalki,ki droben.V kremenčev pesek malo naliješ stekleno vodo,pa ne preveč.In dobro zmešaš in to daš v stvar in posušiš na toplem ali v peč,dokler se strdi.Mogoče bi tudi lahko silikonski kit za temperaturo 300 stopinj.To sem lepil kos odlomljene izolacije na vrati centralno peč.

Nazadnje urejal/a andrejj Sre Nov 28, 2007 3:12 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Steklena voda je raztopina natrijev silikata v vodi. Imenuje se tudi vodno steklo. Ko voda izhlapi, je izjemno podoben steklu, vendar je vodotopen. Če se raztaljanemu (raztaljenemu, ne raztopljenemu) vodnemu steklu doda apnenec, dobimo navadno (okensko in podobno) steklo, ki se v vodi ne topi.

Trgovina Mavrica.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Sre Nov 28, 2007 3:21 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur me je prehitel. Nekaj na to temo lahko prebereš tudi tukaj.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko pa tudi,če ni velika stvar vzameš rdečo opeko ali strešnik in zdrobiž v drobno.To zmešaš z stekleno vodo in je tudi odporen na temperaturo.
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.72
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Lahko pa tudi,če ni velika stvar vzameš rdečo opeko ali strešnik in zdrobiž v drobno.To zmešaš z stekleno vodo in je tudi odporen na temperaturo.
potem lahko narediš ploščico tudi iz gline (lahko jo tudi uliješ)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni