www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava avtomatske klime v avtu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Slowfly je napisal/a:
igo je napisal/a:

... sopotnik pa naj se prilagodi. V avtu je namreč šofer glavni.
LP,
Igor

Ja, seveda! hysterical Še posebej če je ta sopotnik punca, žena, tašča, ali hči (starejša najstnica)
hysterical hysterical hysterical hysterical hysterical
Saj se mi res smiliš...
OK, @Slowfly-a povsem razumem.
G. Darko, a je tistole namenjeno meni?

Ni bilo mišljeno šovinistično, ali kako podobno. Da je šofer "glavni", sem napisal iz domačih izkušenj. Brat ima vedno gretje do konca, sicer postane zaspan, jaz pa vedno hlajenje (vendar ne vklopim klime), sicer postanem zaspan Confused .
Poznam pa še bolj zanimive voznike, ki jim 50km pomeni pravo potovanje z vmesnimi počitki, pa take, ki kot sovozniki ves čas komentirajo voznikovo vožnjo, ... .
Za nek red v avtu je pač potrebno sporazumno določiti neka pravila. Na kateri osnovi (avtoriteta, zdravje, udobje, varnost, mali otroci,...) so le-ta utemeljena, je pa stvar cele družine. Voznikova (vsiljujoča) avtoriteta ni ravno primerna za postavljanje pravil. Se pa voznik odloči, če bo vozil nepripete ali pijane potnike.
In v primeru kakšne nesreče tudi nosi polno odgovornost.
Lp,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
DADO ---1919
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Nov 2005 16:33
Aktiv.: 0.11

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A bi lahko prosim kdo pomagal. Sad Sad Sad Sad

Ne zanima me kdo je v avtomobilu glavni. Prosim če se vrnete na bistvo te teme. Confused

Lp Dejan Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorček mora imeti prigrajen potenciometer, nakar s kakim operacijskim ojačevalnikom primerjaš napetost na drsniku (dejanska pozicija) z napetostjo na drsniku potenciometra za nastavitev.
V primeru razlike med napetostmi na potenciometrih ti vezje ustrezno zavrti motorček dokler se zadeve ne izenačijo.

Na enak način delujejo motorčki za nastavitev višine žarometov, dobiš pa tudi namenske čipe za te zadeve, ki ti lahko olajšajo doktorat.
Pri kakem avtokleparju nafehtaj zdrobljen motorček in ga naštudiraj.

No, za pomoč naj ti bo moja nesreča in zdrobljena luč...
V Hellinem motorčku imaš Siemensov TLE 4201 AI, pa naštudiraj datasheet (enostaven) in preveri zalogo/dobavo pri svojem dilerju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

igo je napisal/a:
G. Darko, a je tistole namenjeno meni?
Ne, Slowflayu - ima namreč ženo in dve najstnice Laughing

Problem vseh regulacij, ki so narejene na sistem dveh potenciometrov je vnihavanje. Zelo težko je namreč narediti regulacijo, ki bi hitro obrnila potenciometer do določene vrednosti in se pri tem zaustavila na pravem mestu.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 31, 2008 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za premikanje loput ventilacije ni potrebna nevemkakšna hitrost.
10÷15 sekund za polni hod je še vedno sprejemljivo, po mojem mnenju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni