www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

avto cuka
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
asecnjak
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 07 Nov 2008 14:18
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:00 pm    Naslov sporočila:  avto cuka Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam naslednjo težavo: avto mi cuka trokira v primeru, da dam gas do konca nenadoma (npr. če hočem prehitevat in dam do konca gas, cuka v nižjih vrtljajih, do 3000 obratov), ko ga nabijem do konca ne trokira več. Do zdaj sem menjal: vžigalna tuljava, svečke, bencin filter, vžigalni kabli. Zadeva še ni odpravljena. Mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Kaj naj še poskusim? Ga dam na tester? Morda kaka počena cevka ki vleče zrak ,zamašene lopute, bencin pumpa?

Hvala za nasvete...

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miham
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Nov 2008 14:49
Aktiv.: 0.05
Kraj: Idrija-Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi ti pripoorčal, da se oglasiš na forumu od avtomobilizma. Tu smo bolj za elektroniko

Cool

lp

miha
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen avto to v Butalah?
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen avto? Meni je isto počelo kadar sem dal gas na hitro (npr. med prestavljanjem). In tudi meni so hoteli menjat skoraj vse po vrsti - tudi motorni računalnik za 800DEM. Testerji niso pokazali nič (takrat sem si ravno zato naredil tudi svojega).
Potem sem se sam poglobil v mehaniko in ugotovil, da je otrdela membrana ventila za odzračevanje karterja. Ker tisti ventil ob hitrem dodajanju gasa in hitrem nastanku vakuma v sesalni cevi ni za trenutek zaprl cevi iz karterja, je od tam potegnilo že zgorele pline namesto čistega zraka in motor je za nekaj taktov zamorilo ...

Nova membrana me je potem stala le 8k SIT Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da je v igri široka paleta avtomobilov, je možen vzrok od platin do dodatnega zgorevanja
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Emmmm.

Meni so tudi hotli menjat "vse živo". Potem na koncu je bla pa voda v rezervoarju. Avto je cukal, kadarkoli, tip pa Nexia. Servis v KR. Tako da?????. Vsak je sam svoje glave mesar. Sicer pa Nubira mi pa tudi cuka, pa ni vode v rezervoarju! POMOČ.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel enak problem. Razlog - prazen tank Very Happy
Drugič pa je crknila pumpa za bencin (na dnu rezervarja, potopljena v bencin).

Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Sem imel enak problem. Razlog - prazen tank Very Happy
Drugič pa je crknila pumpa za bencin (na dnu rezervarja, potopljena v bencin).

In to se je zgodilo eno za drugim? Pri meni se je Smile
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 20, 2008 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Električnim pumpam pač ne paše preveč na suho delat....
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 2:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okvare električnih črpalk za gorivo, ki se nahajajo v rezervoarjih, so pogost problem tistih, ki vozijo do rumene lučke in še 50km potem ... in tako mislijo, da so prihranili, ker so šli v enem letu 1x manj na črpalko ... Twisted Evil
Nazaj na vrh
sailor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 26 Nov 2003 21:38
Aktiv.: 2.94
Kraj: Ljubljana-Moste

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:43 am    Naslov sporočila:  Re: avto cuka Odgovori s citatom

asecnjak je napisal/a:
Pozdravljeni,

Do zdaj sem menjal: vžigalna tuljava, svečke, bencin filter, vžigalni kabli. Zadeva še ni odpravljena. Mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Kaj naj še poskusim?
Hvala za nasvete...
lp

Nic ne poves, kaksen avto je to?
V mladih letih sem imel novega Fickota,
ki se je ze po par tisoc km zacel obnasati tako, kot ti pises.

Ceprav je bil avto se nov,
sem zamenjal kondenzator pri ˝platinah˝
in tezave so cudezno izginile.

gl, DD+
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni v navodilih za avtoplinski sistem piše naj se na plin ne vozim, če je v rezervoarju manj kot 1/4 goriva. Verjetno je razlog ravno pumpa.
Nazaj na vrh
snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni so mehaniki menjali bencin pumpo , čistili šobe za vbrizg goriva, pa verjetno še kaj kar niso omenili. Na koncu so ugotovili ,da prebijajo kabli za svečke.

Lp
Nazaj na vrh
Gašper
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32
Aktiv.: 0.14
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred kakšnim tednom sem zamenjal kabel za svečke ker je prebijal.
uroscar17
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2008 21:03
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2008 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lp

Probej zamenjati še vžigalno tuljavo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni