www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

varovalka + brisalci v Passatu l98

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elrado
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 03 Feb 2009 14:24
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2009 2:31 pm    Naslov sporočila:  varovalka + brisalci v Passatu l98 Odgovori s citatom

Pozdravljeni Smile.

Imam sledečo težavo in prosim za nasvet. Pri mojem Passatu TDI l98, občasno (daljši dež, sneg) odpovejo sprednji bisalci. Po menjavi varovalke, le to takoj spet prekuri. Avto sem imel že pri avtoelektrikarju ampak kot zakleto, je bilo pri njemu vse OK. Predvidevam, da ima pri tem neko zvezo "namočenost avtomobila". Ali se komu sanja kaj in kje bi se dalo še pregledati, ker sem brez brisalcev že dvakrat ostal med precej močnim dežjem in snegom in verjemite mi, da stvar še malo ni prijetna.

LP in hvala že vnaprej
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2009 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da do odpovedi prihaja takrat ko je mokro (vlažno) bi preveril če se morda kaj zamaka. Lahko da imaš zamašen kakšen "odtok" za odvečno vodo in se ti kaj zamoči oziroma priteče kje v kabino. Preveri spodaj pod volanom, kjer so releji in pa pod sprednjo šipo kjer je motor brisalcev. Eden od odtokov je recimo pod zračnim filtrom. Še nekaj slik kaj mislim.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 03, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel na Škodi enak problem.

Meni so zaribavale osovine, ki so na njih privijačeni brisalci (osovina iz spodnjega mehanizma na brisalce).
Opazil sem, da brisalci me brišejo tako hitro kot bi mogli glede na nastavljeno hitrosti.
Ob močnem deževju si primoran nastaviti hitrost na max. takrat je poraba toka tudi največja in posledično se varovalka več segreva in pregori.

Ugotovi najprej če mogoče ti je upadla hitrost brisalcev, kot sem prej napisal.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni