www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Homologacija vgrajenih dodatkov v avtomobilu

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2009 8:55 pm    Naslov sporočila:  Homologacija vgrajenih dodatkov v avtomobilu Odgovori s citatom

Pripravi cca 500 EU. Samo inštalacija tega, čeprav ni vklučeno stane toliko. Če nimaš homologacije. Ne tega delat! Se ne izplača. Plača pa vemo kdo.
zgi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 12:29
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Pripravi cca 500 EU. Samo inštalacija tega, čeprav ni vklučeno stane toliko. Če nimaš homologacije. Ne tega delat! Se ne izplača. Plača pa vemo kdo.

Homolgacijo za avto?

Pustimo zdaj pravo in zakone.

Se pravi PWM. Bom pobrskal še malo, če mi ne bo šlo se pa še oglasim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 06, 2009 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Plača pa vemo kdo.

Plačam med drugimi tudi jaz, ker so moji živčki alergični na lučkarje, potujoče žmigetajoče novoletne jelke...
Pa tudi ti, saj so zagrožene kazni precej zasoljene.

Saj vem, da se bo Iztok spet oglasil, a ne morem da ne bi dal pripombe, hehe
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
...
Saj vem, da se bo Iztok spet oglasil, a ne morem da ne bi dal pripombe, hehe

Da te ne izneverim ... Twisted Evil

Saj vem, da ne moreš iz svoje kože.
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar, kar. Navesite noveltno jelko. Samo potem pa ne jokat KAKO so vas oglobili. Samo v vednost. Ja! Vsaka stvar NA ne v! AVTOMOBILU MORA BITI HOMOLOGIRANA!!!!!!!!!!!!!. Emm, mi je stric kljuko gor dal. ????? A ja? A ni dobra, saj vari že 50 let. Lahko je bolša kot original, samo ni pa preizkušena.
Se da naredit, samo potem NE JOKAT koliko EU je "šlo" za "cigane" . itd.

Sicer pa brez pomena prepričevati prepričane. Čim več "lučkarjev" na cesti, bo proračun manj trpel. Hvala Alahu, Buda mu pa pomaga! Smile Cool

zgi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 06 Feb 2009 12:29
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mislmim da ste šli vi malo offtopic. Jaz sprašujem kako zadevo realizirat, ne kakšne so kazni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Temo sem razdelil, ker res postaja offtopic glede na osnovno postavljeno vprašanje. Ne glede na to pa je vprašanje homologacije zanimiva tema, ki bi jo kazalo bolje obdelati.

Ena od zanimivih tem je že vgradnja homologirane zadeve.

Če grem na konkreten primer: v "izjavi o ustreznosti in tehnični brezhibnosti vozila" je vpisano: "Montirana vlečna naprava Proizvajalec ELLEBI homologacija ..." ter pečat in podpis pooblaščenega servisa (Peljhan Idrija). Priključitev vtičnice je izvedena s trdožilnim instalacijskim kablom do prvega snopa žic zadnje luči, ki je prerezan in zadeva poštukana s "čokolado".

Zakonsko je zadeva OK, smrkci brez pripomb, o funkcionalnosti pa samo toliko, da je ob vsakem priklopu prikolice potrebno preverjati žice, ki izgubljajo stik. Lastnik pa pravi ... saj je homologirano in strokovno vgrajeno - mora že bit tako ...

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 07, 2009 1:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

včeraj sem nekoliko dalj čas čakal na občini za dokumente oa sem si pregledal brošuro

Zakon kaznuje da varuje

če zakone in kazni malo povežeš vidiš da imajo odprto toliko prostora da ti lahko podtaknejo karkoli in si v bistvu lahko samo tiho

bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konkretni odgovor na konkretno vprašanje. Kako vgradit? Mehansko. Zvrtaš 5 mm luknjice. Vstaviš LED. Od spodaj prilepiš z lepilom. Mogoče vroče lepljenje.
Električno. Zaporedno zvežeš LED + 680 Omega upor in stikalo na + in minus. 2 LED zaporedno + 470 Omega upor, 3 LED zaporedno + 330 Omega upor. Več kot 3 LED pa ne bi vezal za 12 V.

bojans
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še odgovor FRENKi-ju. Ja, off topic. Tvoja ugotavljanja pa samo kažejo, da smo še globoko v balkanski miselnosti. Samo, da imam papir. In pa, lahko delam kar hočem. Kontrolni organ, ki je priznal "TAKO" izvedbo montaže je? ??. Moral bi pogledati! In zavrniti izvedbo! Ne pa samo kasirati. Varnost in zanesljivost. Če pa nekoga opozorimo na posledice pa menda ni toliko ven iz teme. Npr. Pazi 230 V je prisotnih v vezju, ne dotikaj se! Je pa OK? LP
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 08, 2009 11:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Konkretni odgovor na konkretno vprašanje. Kako vgradit? Mehansko. Zvrtaš 5 mm luknjice. Vstaviš LED. Od spodaj prilepiš z lepilom. Mogoče vroče lepljenje.
Električno. Zaporedno zvežeš LED + 680 Omega upor in stikalo na + in minus. 2 LED zaporedno + 470 Omega upor, 3 LED zaporedno + 330 Omega upor. Več kot 3 LED pa ne bi vezal za 12 V.

Sem imel tako zvezano (2 LED za 20mA + 470E) pa so mi pregorevale. Priporočam 50% povečanje navedenih vrednosti uporov.

Pri meni to izgleda takole (notranji celi obroči so 20mA LEDice)

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni