|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
markec je napisal/a: |
Hvala za napotek, ampak potreboval bi še točno navodilo kako izvesti samo meritev? Pri akumulatorju torej odklopim plus pol in nato merim med plus polom in klemo, ki je bila na plusu ali kako? |
Meri na minus klemi (rezultat meritve bo povsem enak). Tako ni nevarnosti, da narediš kratek stik, če se med meritvijo s klemo dotakneš mase vozila oz. možnosti, da kratek stik narediš s ključem med odplopom/ priklopom kleme z /na akumulator.
Vedno, ko odklapljaš akumulator, najprej odklopi minus pol in šele nato plus pol. Ko priklapljaš akumulator, postopaš obratn, najprej plus pol in šele nato minus pol.
Velja za vsa vozila, ki imajo minus pol akumulatorja vezan na maso (ogromna večina). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Velja za vsa vozila, ki imajo minus pol akumulatorja vezan na maso (ogromna večina). |
Druga so že zarijala. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja no, kakšen starodobnik pa se še najde s priklopom plus pola akumulatorja na maso.
Res pa potem taka podrobnost koga zmede. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Hja no, kakšen starodobnik pa se še najde s priklopom plus pola akumulatorja na maso.
Res pa potem taka podrobnost koga zmede. |
Preberite prvo sporocilo uporabnika Jackal v temi na tej povezavi ... malo za nasmejat  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markec Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 13:24 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem premeril na hitro po navodilih, ki ste mi jih podali tukaj in mi kaže, ko imam nastavljeno na 200mA, nekje 2.0 - 2.1.
Nisem pa še nič odklapljal radia ali kakšnega drugega porabnika, ker ni bilo časa.
LP _________________ ... somebody, somewhere ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej 2 mA. To ni nič!
Potem imaš očitno zanič akumulator. Kar sploh ni nenavadno, nam je Bosch Silver 100 Ah odpovedal v 3 letih. Pred tem pa original akumulator od Germag, ki je držal 4 leta. Res da je vmes precej alternator nagajal, oziroma njegov 7 mm jermen, a vseeno. Kakor je traktor stal več kot tri dni na mestu, je že akumulator počepnil. Upam da bo TAB sedaj bolje opravljal svoje delo. Alternator pa gre na posodobitev (širjenje) jermenice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Ned Feb 22, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem srebrnega Boscha lani upokojil po ene 7 letih zveste službe.
Naslednik pa ni njegov mlajši brat, ker je preveč kritik na kvaliteto novejših.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markec Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 13:24 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebaveh je napisal/a: |
Torej 2 mA. To ni nič!
Potem imaš očitno zanič akumulator. Kar sploh ni nenavadno, nam je Bosch Silver 100 Ah odpovedal v 3 letih. Pred tem pa original akumulator od Germag, ki je držal 4 leta. Res da je vmes precej alternator nagajal, oziroma njegov 7 mm jermen, a vseeno. Kakor je traktor stal več kot tri dni na mestu, je že akumulator počepnil. Upam da bo TAB sedaj bolje opravljal svoje delo. Alternator pa gre na posodobitev (širjenje) jermenice. |
Ne vem, no... Mogoče je res bolj slab, kaj pa vem. Vem samo, da smo prejšnjega nosili na servis, ker sem bil prepričan, da ne dela ok in je res bil zanič. Dobili smo nato novega in je star komaj eno leto. Znamka Dynamic. Ali pa sem slabo meril. Bom poskusil še enkrat. Ali moram kabel na multimetru po merjenju v območju 10A potem pretakniti nazaj v drugo luknjo, če merim potem v območju 200m in manj ali pustim skozi v luknji 10A?
Nimam nobenih navodil za multimeter...
LP _________________ ... somebody, somewhere ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ga premakneš v drugo luknjo, nujno pa ni. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Pon Feb 23, 2009 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
markec je napisal/a: |
Ali moram kabel na multimetru po merjenju v območju 10A potem pretakniti nazaj v drugo luknjo, če merim potem v območju 200m in manj ali pustim skozi v luknji 10A?
Nimam nobenih navodil za multimeter... |
Ponavadi je gor napisano ob vsaki "luknji", cemu je namenjena. Moj multimeter ima recimo locena prikljucka za 10A in za nekaj sto mA. Ce zelis meriti doloceno stavr, mora seveda biti prikljucena sonda tja, kamor je multimeter nastavljen (ce meris na 10A obmocju, potem morda biti prikljucena tja, multimeter pa nastavljen na to obmocje). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni