www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električni mrk - danes ponoči
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas pa so se po celi hiši ponoči prižgale luči (kar me je ob veliki nejevoji, prebudilo). In to tista večina, ki so gnane preko impulznih relejev. Pa to kljub dejstvu, da so ti releji z resetom, kar pomeni, da naj bi se ob vsaki motnji, tudi če je prižgan, ugasnil.
Tudi dobra stran ima izgleda svojo slabo plat.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas ni bilo nič. Ponavadi se resetira ura na štedilniku, pa se ni. Tako da ni bilo pri nas izpada.
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da to ni bil izpad v pravem pomenu besede, ampak motnja, ki je zbegala občutljive naprave in se uspela prebiti mimo UPS naprav.

Doma sem ugotovil, da se je skegljalo tudi laserskemu tiskalniku, ga je bilo treba izklopiti iz elektrike in vklopiti nazaj, da je začel normalno delovati. Prej je ob poskusu tiskanja začel sporočati, da nima papirja, čeprav je pladenj poln...

Imam občutek, da bodo serviserji in vzdrževalci imeli zaradi tega dogodka kar nekaj dela. Vsaj, kot mi je omenil brat, je v firmi kjer dela, včerajšnji dogodek naredil kar nekaj škode (izpad proizvodnje in nekaj okvar na opremi).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.68
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem dones zjutra šel na prakso, sem ugotovil, da so bili problemi le kak kilometer od kraja kjer živim. V firmi je skurilo dva UPSa, vse mašine so bile resetirane, računalniška mreža je bila sesuta.
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas ni bilo nič. Sicer imam v kuhinjski uri pomožno 9V baterijo, medtem ko ima ura v moji sobi še dobro kondenzatorje - da prenesejo poldrugo sekundo dolg izpad. Računalnik pa bi se sicer ugasnil če bi mrknilo za manj kot pol sekunde, ampak zjutraj je še vedno delal.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni