|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
DrBekunis je napisal/a: |
Sem odprl in jermen je res izpadel, ampak smo po namestitvi jermena ugotovili, da je zanič motor, ker le stežka obrne, zraven pa "šmelca". a morda kdo ve približno ceno novega motorja, in ali se morda bolj splača vzeti nov stroj, kot menjati motor?
hvala in lp |
Če je motor na ščetke, kar predvidevam glede na iskrenje, preveri v kakšnem stanju so, če so obrabljene, potem so znaki takšni kot si opisal. Verjetno bo definitivno ceneje zamenjat ščetke kot motor, preveri tudi kako izgleda kolektor motorja, ker če je uničen, ali da je celo odstopila kakšna lamela, potem se pa res lahko vprašaš kaj je ceneje, motor ali novi pralni stroj. Vse je odvisno kakšen je tvoj pralni stroj, koliko stane nov takšen model 300€ ali več, odločit se boš moral sam, ali pa tisti, ki bo prispeval finance.  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ermingut Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Jul 2008 21:21 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 9:30 am Naslov sporočila: Ropotanje bobna pri centrifugi |
|
|
Ko smo že pri INDESITU. Tudi sam imam DW125T. Ali kdo ve katere model lagerja in semeringa potrebujem za ta stroj. Ne bi rad razdiral potem pa ne dobil novega, saj stroj zaenkrat še dela. Samo ropota.
In še: Kje ga lahko kupim?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jul 12, 2008 2:47 pm Naslov sporočila: Re: Ropotanje bobna pri centrifugi |
|
|
ermingut je napisal/a: |
.... saj stroj zaenkrat še dela. Samo ropota.
In še: Kje ga lahko kupim?
Hvala. |
Če nočeš tvegati še večje okvare, se popravila loti TAKOJ, če že ni prepozno. Če prime ležaj, potem jo skupi os. Na poškodovano os je skoraj nesmiselno dajat nove ležaje, kajti ne bodo dolgo držali. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bandy Član

Pridružen-a: Sob 25 Apr 2009 22:31 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: JV okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se jaz bi imel eno vprasanje.
Imamo pralno-susilni stroj Indesit WIDL 126.
Pri pranju je centrifuga na 1200 obratih nenormalno glasna - zelo mocan zvok kot bi nekdo tolkel s kladivom. Ce zazenem prazni stroj s centrifugo, tega zvoka ni.
A mi lahko kdo pove, kaj bi lahko bilo narobe? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
amortizerji ali pa premalo perila v bobnu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bandy Član

Pridružen-a: Sob 25 Apr 2009 22:31 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.13 Kraj: JV okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
amortizerji ali pa premalo perila v bobnu |
Hmm... ce perila ni, ne ropota. Ce pa nalozimo stroj, pa zacne ropotati. Ropotanje je tako hudo, da takrat ni mogoce biti v kopalnici. Naj povem, da do sedaj tega problema ni bilo. Stroj niti ni bil glasen, kaj sele da bi ropotal. Torej dvomim, da bi bil vzrok premalo perila. Stroj se tudi bistveno ne premakne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
ležaji |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 8:46 am Naslov sporočila: ali je nov |
|
|
Ali je stroj nov, ravnokar postavljen?
Si demontiral palice, ki držijo boben fiksen pri transportu? Meni se je že zgodilo, da sem pozabil pri montaži pralnega stroja demontirati ti dve palici. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bandy Član

|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Stroj je eno leto pral brez problemov. Zdaj se pojavi ta neznosen ropot pri centrifugi.
A ce so lezaji fuc, potem ne ropota ko notri ni perila?
Ko sem preizkusil zalaufati centrifugo brez perila ni nic ropotalo. Ropota le, ko je obremenjen.
Aja... pa se to. Ker je zvok taksen, kot bi nekdo tolkel po kovini, sem pokrov odprl, da bi videl, ce je kaksna vzmet sneta. Pa vse normalno izgleda. Boben pa precej vibrira med centrifugo. Sicer nisem bil nikoli pozoren, kako je bilo prej, ko ni tako "tolklo". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
bandy je napisal/a: |
A ce so lezaji fuc, potem ne ropota ko notri ni perila?
Ko sem preizkusil zalaufati centrifugo brez perila ni nic ropotalo. Ropota le, ko je obremenjen.
Aja... pa se to. Ker je zvok taksen, kot bi nekdo tolkel po kovini, sem pokrov odprl, da bi videl, ce je kaksna vzmet sneta. Pa vse normalno izgleda. Boben pa precej vibrira med centrifugo. Sicer nisem bil nikoli pozoren, kako je bilo prej, ko ni tako "tolklo". |
Možno je, da pri neobremenjenem stroju brez obremenitve na "fraj" brez perila ne ropotajo ležaji. To je ponavadi v začetnem stanju ko so ležaji šele rahlo "načeti".
Potem ko pa so ležaji že nekaj časa izrabljeni pa ropota tudi pri praznem stroju.
Poakusi sneti jermen in z roko zavrti boben in malo poskušaj ali se kaj "zatika" in malo guncaj pa boš videl ali so ležaji ali ne.
Možno pa je tudi ker praviš, da je zvok kot bi nekdo tolkel po kovini, da ti kam tolče boben. Pri tem je mogoče, da so tudi amortizerji zanič.
To, da boben vibrira med centrifugo pa je normalno saj zaradi "pozicije" perila v bobnu ne more "laufat" kot en uravnotežen stroj.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Apr 26, 2009 12:56 pm Naslov sporočila: Lahk |
|
|
Lahko tudi, da se je snela sponka, kjer boben 'visi'.
Boben in motor z njim je montiran na neke vrste visečo zadevo, ki je spodaj amortizirana, da ne tolče preveč, zgodaj pa visi na peresih (fedrih po domače)
dolgo nazaj sem imel podoben defekt. lahko tudi da se je snel amortizer, in ker ne amortiziral boben veliko bolj opleta med centrifugo _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sre Sep 23, 2009 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Okvara: Ringlšpil na programatorju pralnega stroja indesit wt102ex.
Vzrok: prekinjen- zažgan kontakt na tiskanem vezju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Calidore je napisal/a: |
Zdravo,
zanima me postopek pri pranlem stroju z plastičnem bobnom, sam sem že odstranil jermen ter vijak z jermenice, vendar jermenica noče dol . |
Evo, pa sem tudi jaz pristal na tovrstni dejavnosti. Menjal sem že ležaje na starejšem pralnem stroju, sedaj pa mami na Gorenjevem WA 60.5 ropotajo ležaji. Sliši se jih pri delovanju v režimu centrifuge. Predvidevam, da ima omenjeni pralni stroj plastično kad, pa me zanima opis postopka (mogoče kakšna slikca) menjave ležajev na takem stroju. Če je že kdo to počel, prosim za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maki1963 Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 18:01 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.08 Kraj: Škofije
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Greš na youtube in napišeš change the bearing on the washing maschine .
Pošiljam še enkrat, ker je prišlo do neljubega tiskarksega škrata. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Postopek pri plastični kadi :
- kad ven, spredni pokrov vstran, boben ven, iz kadi izbiješ ležaj.
Prej preveri še povešenost bobna, da ne boš 2x razdiral.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni