|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.98 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2003 6:19 pm Naslov sporočila: problemi z računalnikom |
|
|
doma imam probleme z računalnikom namreč šla mi je plata imel pa sem msi k7t turbo raid pa procesor 1.7 xp no kakorkoli šla mi je plata čeprav mi je na diagnostičnih led diodah kazalo da je procesor toraj ni nardilo prav nobenega koraka pa na plati so se pregrevali stabilizatorji napetosti in z napajalnika je nekam čudno dišalo vendar ko sem vseskupaj prižgal je prižgalo samo ventilator od procesorja in napetosti so bile 12.1v 5.14v.3.4 v danes sem nabavil novo plato msi k7 combo pa mi vseeno ni nič zagnalo no nato sem dobil še procesor 2.0 xp in po nekaj poskusih končno prišel v bios vendar ga še nisem do konca skonfiguriral pa mi je že vse skupaj spet crknilo in sedaj nevem kaj bi lahko bilo narobe izgleda kot bi bil procesor vendar ni nič videti skurjenega le iz napajalnika še zmeraj čudno diši pa ventilator pri napajalniku se vrti malo počasi vendar napetosti odstopajo za desetinko volta navzgor torj se mi zdi čudno vseskupaj
prosim pomagajte
LP cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
infrared Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 14:54 Prispevkov: 179 Aktiv.: 0.76
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2003 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na enih platah so problemi z elkoti 1800 MF 1000 MF , napako takoj opaziš , saj so na vrhu napihnjeni ali pa celo odprti . če imaš tako plato potem ni problema , zamenjaj tistih 10 elkotov in stvar 100 % dela.
L.P. infrared |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2003 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je omenil infrared poglej elektrolite ampak tudi v napajalniku. Merilni instrument - če nimaš osciloskopa je bolj tako tako. Sam sem imel nekaj časa nazaj težave z PC-jem v delavnici Napetosti so štimale a včasih ni zagnal. To se je začelo dogajati vedno pogosteje na kar nazadnje napajalnik sploh ni več štartal. Po zamenjavi napajalnika plošča dela brez problema. V napajalnik sem sicer pogledal - na oko ni bilo kaj opaziti - vrjetno je "posušilo" kakega elektrolita v bilžini hladilnika. kompleten napajalnik dobiš za 6kist tako, da se z njim nima smisla zafrkavati. Mogoče ti pride kdaj prav kak ventilator hladilno jedro pa kaka dušilka...
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2003 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
najprej hvala za odgovore
hja samo hecno je to da plata je nova in štarta normalno mislim no kolikor toliko -kot ne bi bilo procesorja noter napetosti pa sem meril in so kot sem že v prejšnjem postu omenil v redu kaj pa bi moral meriti z osciloskopom imam ga v službi namreč do 20 mhz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2003 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z osciloskopom boš videl, če je slučajno tistih +5V preveč valovitih - če so mogoče elektroliti v okvari.
lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Napiši malo več,kaj si zamenjal in kaj ne!
Ni problem samo plata ,cpu in napajalnik.Lahko je grafika ali ram in še kakšen modem. Stvari se loti sistematsko,tako da boš siguren kaj je narobe.Koliko watov pa sploh ima napajalnik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2003 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
no sej je že vse skoraj rešeno vse skupaj sem peljal na servis in tam so mi zamenjali plato procesor ram in ohišje bil pa je kriv napajalnik in zaradi tega je šla plata in nato še procesor ram pa so mi zamenjali ker stari ni bil kompatibilen z novo plato ohišje pa sem jaz reku naj zamenjajo če bodo zamenjali napajalnik
sej se lahko sam pogruntal kaj je bilo narobe samo potem gre en procesor pa druga plata pa drugi procesor in počasi zgubiš živce
vseeno hvala vsem za pomoč in odgovore
lp Cero |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni