www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kondenzator v pralnem stroju
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 1:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kašne mere je krtačke oglene?Moj 12,5 krat 5 mm.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 2:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem krtačke vedno nabavljal v Celju, na Mariborski cesti (preden zaviješ k Golovcu - nasproti OMV). Imajo zelo raznovrstno zalogo. Cena za par (komplet z nosilci) je med 20 in 24E. Če si že iz Šmarja, ti to ne bo predaleč, lahko pa vprašaš tudi Akvonij v Šentjurju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Praviš, da ti na malo brzino dela, potem verjetno niso krtačke še toliko zanič, da zaradi tega ne bi delalo.

Sem zasledil, da je PS od Becota. Poglej ali ima eno majhno ploščico za regulirat ta motor mislim,da je nekje pri vratih. Nisem zasledil kakšen programator imaš ali elektronski ali mehanski. Če je prog. mehanski in ima eno malo ploščico za regulirat ta motor in je gor en PIC uC je možno, da je en upor tam zanič-prekinjen. Sem enkrat imel primer ko je na tej elekt. bil prekinjen en upor in ni delala mala brzina. Pray

LP Srečko

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri pralnem stroju s takšnim motorjem krtačke ne morejo biti krive, da ne deluje centrifuga.

Začni raje iskat elektroniko, ki temu motorju krmili napajanje in s tem obrate. Najbolje, da iščeš kar nazaj po žicah, ki pridejo na motor. Verjetno boš to našel v bližini programatorja ali celo v njemu.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hawkeye
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Dec 2009 19:22
Aktiv.: 0.07
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi, da moram krtačke definitivno zamenjati? Bo centrifuga proradila ?

Če kdo ve, kje jih kupiti v Mariboru, se priporočam (hodim tja v službo).
Sicer pa se bom zapeljal v Celje.
Nazaj na vrh
hawkeye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Andrejj: "da vidim kako izgleda luknja za vijake(2 ali en vijak?)"

vsaka krtačka ima 2 vijaka
Nazaj na vrh
MrPizza
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 11:17
Aktiv.: 0.24
Kraj: Okolica MB

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hawkeye je napisal/a:

Pralni stroj opere, programator gre skozi program centrifuge, pride do konca, vendar so cote težke, polne vode.

V programu centrifuge sta vkljucena motor pri vecjem stevilu obratov kot pri navadnem pranju ter vkljucena je črpalka. Ce si zasledil, da ima centrifuga vecje obrate bi jaz izkljucil napako na motorju ter domneval črpalko. Lahko preveriš, če se propeler za izmet vode dobro drži osi. Če pumpa deluje dobro v bobnu ne bi smelo biti vidne vode (3-4dl) . Lahko preizkusiš tudi tako, da v času centrifuge odtočno cev spustiš pod nivo bobna in z tem zagotoviš da se boben popolnoma izprazni. če je perilo v tem primeru manj mokro je lahko pumpa (pazi na poplave Smile ).

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še poglej kot je pisal kakšne krtačke imajo.In to montiraj.Potem boš videl ali dela ali ne. potem še preglej kot je pisal Iztok in Srecko.Našel sem shemo ki je mogoče podoben.Za ta tvoj pa ne najdem.Za ta elektromotor mora imeti elektroniko da lahko upravlja.

BEKO WA fehler.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  BEKO WA fehler.pdf
 Velikost datoteke:  423.75 KB
 Downloadano:  29 krat

Nazaj na vrh
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da se preveč ukvarjate s krtačkami (po sliki sodeč so še dobre) namesto da bi ugotovili napako na stroju.Najprej naredi tako kot je opisal MrPizza in boš verjetno hitro ugotovil ali je napaka sploh na motorju ali drugje.
kajti če voda ne isteka dovolj hitro iz stroja potem tudi centrifuga ne more polno zagnati ker je v bobnu še vedno voda.
Nazaj na vrh
kvizko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58
Aktiv.: 1.99
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi v firmi naročujemo ščetke od nekoga iz Izlak...tam ti naredijo ščetke po vzorcu!!! Žal, vendar mislim da v Mariboru nihče ne izdeluje ščetk...se jih da dobiti samo preko elektro privatnikov...to so pa spet posredniki in s tem višje cene!!
sonyx
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27
Aktiv.: 2.10
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te krtačke so čisto izrabljene. Upam, da si jih že zamenjal. mogoče narediš še kako sliko z dobrimi krtačkami in te zraven da se vidi razlika, ki je bistvena. Rezervne dele za Beko-ta trži B*i*g*B*a*n*g* kjer so tudi generalni zastopniki za njih tako za servis kot prodajo. Povprašaj če se jih da dobiti pri njih. Za elektroniko pa sem tudi jaz pisal kje se nahaja pa kaj ko ne prebere posta tako kot je treba.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drži da te krtačke niso več nove.Ampak so še vedno dovolj dolge da se lahko izrabijo še najmanj 2-3 mm da bi se pojavile motnje delovanja motorja.
Nazaj na vrh
hawkeye
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da je trenutno backup pralni stroj v kopalnici in perilo oprano, se med vikendom nisem ukvarjal s pokvarjenim.

Ker nekateri pravite, da so moje krtačke še dobre jih bom zmontiral nazaj (zaenkrat ne kupil novih) ter poslušal nasvet od MrPizza :
"Lahko preizkusiš tudi tako, da v času centrifuge odtočno cev spustiš pod nivo bobna in z tem zagotoviš da se boben popolnoma izprazni "

Ko bom opravil test bom javil na forum.
Hvala zaenkrat, se slišimo.
Nazaj na vrh
cfrik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 16:15
Aktiv.: 0.17
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 19, 2009 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem zelo podoben problrm pri Candy-ju. Problem je bil samo v slabem lotu na releju (vzbujalna tuljava). To se mi je zgodilo 2x ker ima 2 releja. Centrifuga se je na kratko zagnala potem pa nič. Tretjič ko se je pojavil podoben problem, da motor ni hotel na polne obrate centrifuge, pa je bila smet v filtru (beri manjši kamenček) črpalke. Zato je bilo perilo še preveč mokro, ker je centrifuga časovno omejena. Če pa se perilo preveč na en kup zgnete, pa tudi ne obrne centrifuge na polno (podoben problem kot preveč vode).

LP Samo

Rs84
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2014 16:41
Aktiv.: 0.04

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 22, 2022 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpiram to staro temo.

Na Candy pralnem stroju je prenehal delovati motor. Na motorju je bila ena ščetka počena ena se ni več dotikala rotorja. Kupil sem nove jih zamenjal vendar ne deluje, če pa pomagam pri zagonu se motor normlano vrti, ampka spet ne štarta.

Je možno, da je v okvari kondnzator ali filter, ki je na dovodnem kablu?

Je pa Candy star dobrih 10 let krtačni motor.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni