www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

stebelni vrtalnik Gude GTB20/12 R+L

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 11:20 am    Naslov sporočila:  stebelni vrtalnik Gude GTB20/12 R+L Odgovori s citatom

Sem moral svoje želje po kakšnem boljšem stebelnem vrtalniku in rezkalniku dat na stran in se ozreti po nečem dostopnejšem - kdo uporablja tegale. Kako se obnaša? Cena je 265€

(imam namen dat gor tudi Siemensov frekvenčnik za brezstopenjsko regulacijo vrtljajev , pa nekoč še križno mizico ,...pa nekoč v daljni prihodnosti mogoče gor dat koračne motorčke - za vse to pa bi rad stabilni stroj)

gude.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  95.13 KB
 Pogledana:  39 krat

gude.JPG

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.73
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za vse naštete predelave bi jaz izbral kakšen drugačen stroj.
Vsi ti podobni strojčki so narejeni podobno, z istimi napakami.
Če imaš možnost spusti vrtalno glavo v spodnji položaj in jo poskupi pomajati, če imaš srečo bo v meji sprejemljivega za kakšnega garažnega šlosarja, za predelavo v cnc pa nikakor ne.

sej odlitki noge in mize gledajo mamljivo vendar pogej še z druge strani, in videl boš da so tanki kot "papir".
Stroj je dobr za ročno vrtanje lukenj ( ne za TIV) za predelavo pa je to stran vržen denar...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ogledal sem si par teh vrtalnikov npr: JET, Interdiskont , Gude , neki WD Tools..,Knuth , Walter ?

Vrtalniki so praktično vsi enaki , skoraj enaki motorji , skoraj enaki odlitki skoraj enako postavljne uvodnice in stikala . Še kar jih najbolj loči je barva Jet je bel , Interdiskont oranžen, Gude je moder , prav tako Knuthin WD tools , Walter je olivno zelen

...tanki kot papir no ja 60kg ni malo za metrski vrtalnik. Prednost je Rohmova hitrovpenjalna glava ( ne bom nabavljal morseje ) ki je ostali nimajo

križne mizice so na ebayu po cca 150€ (za 250€ je že zelo dobra), frekvenčnik že imam , mogoče tudi kakšno digitalno kljunasto merilo iz lidla za globino..

vrtalnik komaj ima dodan frekvenčnik je okoli 1000€ s križno mizico pa okoli 1700€
videl sem nekaj sicer tudi med 800€-1000€ samo je še vedno 3*dražje kot osnovni vložek. Glede na to da delajo fantje tu gor CNC s konstrukcijo iz mediapana in predalčnimi vodili s presenetljivimib rezultati - vsa čast jim .

Za tiskana vezja imam super uležajenega 150W Proxxona nekje na forumu je slika.

P.S. Katerega bi pa ti izbral ?

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70794.83

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.mistroj.eu/index.php?act=izdelki&category_id=11&act2=show_product&product_id=173

S strojem sem zelo zadovoljen, imam ga nekaj več kot pol leta. Stroj sam ni tako zelo drag, draga je dodatna oprema: rezkarji, rezkalne glave, izstruževalne glave, noži, žage, razne glave, večosni primež, delilnik, ... ali na kratko: rezalna orodja in oprema. Stroj je sicer imel nekaj drobnih pomankljivosti, ker je bil sestavljen malce malomarno, ampak po odpravi teh drobnih pomankljivosti pa se izkaže kot zelo soliden stroj, njegova teža pa pove svoje, dovolj masivna zadeva. V kombinaciji s stružnico BD-8 se dajo delat čudovite stvari Smile

lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidva mi dajeta prav sol na rano Razz

Ali prilivata olje na ogenj Razz

tole sem imel načrtovano dokler sem bil še napol samski Silenced in brez otrok

borut000
trgovec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50
Aktiv.: 0.97
Kraj: Hraše

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej na forum strojništvo in po oglasnikih, če boš poiskal in čakal na priliko se veliko bolj izplača nabaviti staro kvalitetno stebelno vrtalko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70794.83

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2009 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni