|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sabla Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.29 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:45 pm Naslov sporočila: Motnje v delovanju sesalnika |
|
|
Imam sesalnik electrolux twinclean Z8245. Občasno se sesalnik med delovanjem samodejno izključi (ugasne). Zanima me kaj bi bili lahko
vzroki samodejne zaustavitve delovanja sesalnika?
Prosim za nasvete za odpravljanje omenjene težave!
Hvala za pomoč!
Lep dan! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juref Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.20 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je napaka v vezju (kakšen rele če ga ma )ali pa start gumb pokvarjen, da se zaradi vibracij loči od kontakta... moje mišlenje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.65 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se ugasne, ko se segreje ali naključno (tudi, ko je mrzel)?
Če naključno "crkuje" je možno, da je problem v napajalnem kablu... običajno se kabel prekine na mestu, kjer se je največkrat pregibal...
lp _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
IXA Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 22:20 Prispevkov: 91 Aktiv.: 0.48 Kraj: Bizeljsko
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pregrevanje, temperaturna zaščita... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Poglej in izprazni filter, če ima filter brez vrečke, če ne pa vrečko.
Ne dolgo tega sem imel en primer na enem "približno" takem sesalniku samo drugega proizvajalca, da je bil "zabit" filter in je občasno-naključno izklapljala zaščita.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.81 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdi se mi da imajo ti sesalci ( neka elektronika v ročaju ) - vakuumski senzor v povezavi s PWM krmiljem rotoja ( rotor ima magnetni obroček ) ta inducira SMT tuljavico v krmilju . Da teče sesalec optimalno to vse skupaj teče v zanki. _________________ Moments before detonation ,....... TT
Nazadnje urejal/a lucca brassi Sre Dec 16, 2009 2:25 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.01 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa mislim, da je težava v potenciometru, s katerim se regulira obrate. Je drsni in tudi na mojem občasno zgublja kontakt. Ko zgubi kontakt se sesanje ustavi. Ko sem ga porinil v maksimalno stran ni bilo opazit težav. Trenutno sem ga popravil tako, da sem ga nekajkrat hitro prestavil iz maksimalne v minimalno pozicijo. In trenutno deluje tudi pri znižanih obratih.
Ga bo pa verjetno potrebno počasi zamenjati. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Službujem ravno na tem področju. Vsi zgoraj našteti vzroki so možni vzroki, jaz pa bi dodal še enega. Novejši sesalniki preverjajo tudi sam tok čez motor, in posledično lahko izklaplja tokovna zašlita ali pa je problem na elektroniki.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sabla Član

Pridružen-a: Ned 09 Avg 2009 10:51 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.29 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Dec 16, 2009 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sesalnik sem spihal.... sedaj pa da vidimo če se bodo"simptomi" ponavljali!
Hvala za nasvete! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni