|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:49 am Naslov sporočila: |
|
|
In to takle adapter
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
8.31 KB |
Pogledana: |
8348 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
roger Član

Pridružen-a: Tor 14 Avg 2007 15:31 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.16 Kraj: MS-okolica
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Tega imam v mislih ja. Kje bi se ga moralo sigurno dobiti?
_________________ /music is my life/ /roger/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sonyx Član

Pridružen-a: Sob 06 Okt 2007 10:27 Prispevkov: 453 Aktiv.: 2.10 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj se da preko spleta naročit.
Drugače pa v kakem b*i*g**bang*u bi se tudi dalo dobiti ali pa v kaki trgovini za avto deli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim , da v vsaki bolje založeni trgovini za akustiko bi morali imeti takšen adapter.
Konektorji imajo isto št. priključkov , da jih ne zamenjaš imajo vodilo na različnih mestih in jih ne moreš zamnejati oziroma napačno priklopiti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo pravi'š, da je problem v osvetlitvi gumbov. Sam imam podoben model avto radija in če pogledam te "lučke" bi rekel da gre skoraj sigurno za led diode, za katere pa veš kakšna je poraba... (skoraj zanemarljiva...). Mi pa ni jasno, jaz če odstranim ključ iz ključavnice mi tudi te lučke ugasnejo. Avto radijo sem vezal sam, in izključno po navodilih, tako da ne vem kaj bi bilo lahko drugega narobe kot to, da imaš v serijo vezan še en porabnik, ki ti "žre" tok. Poizkusi odklopit radio in pusti odklopljenega določeno časovno periodo, pa boš videl ali boš še imel prazen akomulator. In če nimaš kakšnega ojačevalca in nizkotonca navlečenega zraven bi moral akomulator držat radijo več kot 3 dni digurno (testirano pri meni... opa.. se zgodi) tako da ali izrdno malo voziš ta avto ali pa je mogoče še kaj narobe z polnenjem akomulatorja (regler, itd). Napajanje lahko preveriš tako, da prižgeš avto in na sponke akomulatorja pritisneš volt meter, ki bi ti moral pokazati tam od 14 do 15V. Malo se razlikuje. Pri meni je ta vrednost 14.4V.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.62 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem jaz bratu v Fiat Punto montrial avtoradio JVC sem naletel na težavo, da je imel avto ženski antenski priključek radio pa prav tako ženskega. Uničil sem enega moškega tako, da sem iz njega izpulil konico in jo zapičil v ženskega in deluje 1A, ker če anteno izklopimo radijo ne lovi nič. Bi bilo pa vsekakor bolj pravilno narejeno z adapterjem.
_________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazadnje urejal/a PZUFIC Ned Jan 17, 2010 2:15 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto "špico" lahko ponarediš tudi s koščkom masivnega vodnika, ustreznega preseka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R33D3M33R Član

Pridružen-a: Pon 08 Jun 2009 13:56 Prispevkov: 244 Aktiv.: 1.25
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
sebastjan.kamensek je napisal/a: |
Samo pravi'š, da je problem v osvetlitvi gumbov. Sam imam podoben model avto radija in če pogledam te "lučke" bi rekel da gre skoraj sigurno za led diode, za katere pa veš kakšna je poraba... (skoraj zanemarljiva...). Mi pa ni jasno, jaz če odstranim ključ iz ključavnice mi tudi te lučke ugasnejo. Avto radijo sem vezal sam, in izključno po navodilih, tako da ne vem kaj bi bilo lahko drugega narobe kot to, da imaš v serijo vezan še en porabnik, ki ti "žre" tok. Poizkusi odklopit radio in pusti odklopljenega določeno časovno periodo, pa boš videl ali boš še imel prazen akomulator. In če nimaš kakšnega ojačevalca in nizkotonca navlečenega zraven bi moral akomulator držat radijo več kot 3 dni digurno (testirano pri meni... opa.. se zgodi) tako da ali izrdno malo voziš ta avto ali pa je mogoče še kaj narobe z polnenjem akomulatorja (regler, itd). Napajanje lahko preveriš tako, da prižgeš avto in na sponke akomulatorja pritisneš volt meter, ki bi ti moral pokazati tam od 14 do 15V. Malo se razlikuje. Pri meni je ta vrednost 14.4V.
l.p. |
Pomeril sem napetost na akumulatorju, ko je avto stal 10 dni. Znašala je 12.30V, nato sem avtomobil prižgal (vžgal je takoj) in napetost je poskočila na 14.68V. Po kakih 5 minutah teka sem avtomobil spet ugasnil in pomeril. Napetost je znašala 13.35V.
Torej, brez priklopljenega radia, se avto vklopi brez težav, tudi sedaj pozimi.
Nazadnje urejal/a R33D3M33R Ned Jan 17, 2010 9:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertk Neznanec

Pridružen-a: Sob 05 Dec 2009 16:26 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03 Kraj: Rogaška Slatina
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 5:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni je bil vzrok za spraznjen akumulator radio..
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 5.00 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 9:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Na napajalne linije dodaj klecno stikalo, pa bo zadeva rešena. Vklopiš takrat ko se vsedeš v avto in izklopiš ko greš iz njega. Če pa se ti da malo bolj ukvarjat, pa lahko na "kontakt" položaj glavnme ključavnice vežeš rele, s katerim uklapljaš avtoradijo.
Tako problemov sigurno več ne bo.
l.p.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni