www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predelava klime v tč
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ATA
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Jun 2004 13:40
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Točno tako. Pred tem pa razmisli in inverterski klimi, če zunanjega dela še nisi kupil."

Toplotna črpalka lansko leto končana in v tej sezoni zelo dobro deluje ze od lanskega oktobra naprej.Sem zelo zadovoljen(zunanja enota mitsubishi ostalo naredil vse sam).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tamy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Dec 2009 17:00
Aktiv.: 0.51
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali lahko napises kaj vec o tem, sploh izmenjevalcu, ter kaksni so kaj stroski energije, ter za koliksno ogrevalno povrsino gre?
ATA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tamy je napisal/a:
Ali lahko napises kaj vec o tem, sploh izmenjevalcu, ter kaksni so kaj stroski energije, ter za koliksno ogrevalno povrsino gre?

Seveda lahko
podatki:zunanja enota mitsubishi-pu(h)p71 trofazna
elektronika vzeta iz notranje enote
oboje kupljeno
pred dvema letoma cena z.e.+n.e. cca1700 evrov
grelec-namesto notranje enote v lastni izdelavi
ohišje 100x25x25cm debelina ohišja pločevina debeline 4mm
v ohišje vstavljen grelec iz bakrene cevi premera10mm dolzine 2x 23metrov vezano vzporedno
volumen cevi cca 2,3 litre plina,vhod in izhod plina povezan z zunanjo enoto.
Vklop tč. preko vklopa sobnih termostatov(štirje prostori plus bojler skupaj pet termostatovz moznostjo programiranja ).Vakumiranje lotanje itd sem tudi sam naredil.
POVRŠINA GRETJA 90m2
temperatura vseh prostorov -24ur-21st.c
poraba pri -3st.c (zunaj) 32kw za 24 ur-z nizanjem temp. poraba zelo narašča.
Hiša je stara ni izolirana le okna so nova. Če bi imel hišo izolirano bi bila poraba za vsaj 40do 50% manjša.V januarju sem ponoči kuril oje podnevi (cca11ur na dan) pa je grela t.č.Račun elektrike za januar 62 evrov samo za gretje ker imam ločen stevec za t.č.

In še slika grelca in ohišja

IMG_0011.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  168.73 KB
 Pogledana:  23 krat

IMG_0011.JPG

IMG_0028.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  673.81 KB
 Pogledana:  4 krat

IMG_0028.JPG

Nazadnje urejal/a ATA Čet Feb 18, 2010 10:23 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pohvale za samo izvedbo. Sam pokurim tam 30kWh/dan v najhujšem mrazu (-15°C) z navadnim električnim gretjem (25m^2-mansarda). Je pa res da je okoli 20-25°C noter.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tamy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepsa hvala za informacije in cestitam za opravljeno delo! Jaz za pokusino pripravljam izvedbo s klimo 3,8 kw grelne moci, ker je pac pri roki, bolj kot podporo ogrevanju na olje ali pa zgolj za talno gretje, odvisno od dobljenega izkoristka. Se nekaj vprasanj o 'grelcu'. Ce prav vidim na sliki, gre za dve spirali, ena vecja, ena manjsa, med njima pa cevi, po katerih gre ogrevna voda, vse skupaj potopljeno v ohisje z nekim medijem ali gre za kaj drugega?
ATA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 15, 2010 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tamy je napisal/a:
Najlepsa hvala za informacije in cestitam za opravljeno delo! Jaz za pokusino pripravljam izvedbo s klimo 3,8 kw grelne moci, ker je pac pri roki, bolj kot podporo ogrevanju na olje ali pa zgolj za talno gretje, odvisno od dobljenega izkoristka. Se nekaj vprasanj o 'grelcu'. Ce prav vidim na sliki, gre za dve spirali, ena vecja, ena manjsa, med njima pa cevi, po katerih gre ogrevna voda, vse skupaj potopljeno v ohisje z nekim medijem ali gre za kaj drugega?

Spirali sta na vrhu in spodaj povezani vzporedno ,vhod plina je zgoraj izhod spodaj.Cevi ki so med njima so samo nosilci in skrbijo za odmik spirale od ohišja .Voda priteka v ohišje spodaj ,odteka v radiatorje preko črpalk zgoraj(obliva spirale v ohišju).
Lahko pa daš grelec notranje enote v ohišje.Ali je mogoče tvoja klima ASW-H12A4/ECR?
Nazaj na vrh
Tamy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 8:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klima je LG, tip pa se mi zdi da je LS1210, je precej stara zadeva. Tudi sam sem razmisljal, da bi naredil cim manjse izolirano ohisje, v katerega bi vstavil izparilec notranje enote, pa bi ogrevna voda odjemala toploto ob prehajanju skozi ohisje.
ATA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 9:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tamy je napisal/a:
Klima je LG, tip pa se mi zdi da je LS1210, je precej stara zadeva. Tudi sam sem razmisljal, da bi naredil cim manjse izolirano ohisje, v katerega bi vstavil izparilec notranje enote, pa bi ogrevna voda odjemala toploto ob prehajanju skozi ohisje.

Če boš dal izparilec v ohišje daj med njega in ohišje plastične distančnike zaradi mozne korozije(baker-zelezo-aluminij).
Danes zjutraj je bila pri nas zunanja temp.-8st.c in je vse prostore t.č. ogrela iz 20 na 21st.c v 18 minutah pri temperaturi ogrevne vode 54st.c seveda je pa zaradi tega ker hiša ni izolirana veliko vklopov pri teh temp.Letos bom čez poletje dodal obstoječi tč. še visokotemp.sklop z temperaturo kond. do75st.c.
dedek
Nazaj na vrh
Tamy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 7:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za opozorilo, ga bom uposteval! A se lahko kdaj ob priliki oglasim, da vidim zadevo in morda povprasam se za kaksen nasvet? Se veckrat zgodi da sem na terenu v vasem koncu.
ATA
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 16, 2010 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tamy je napisal/a:
Hvala za opozorilo, ga bom uposteval! A se lahko kdaj ob priliki oglasim, da vidim zadevo in morda povprasam se za kaksen nasvet? Se veckrat zgodi da sem na terenu v vasem koncu.

Oglasi se brez problema
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni