www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pozicijske luči - LED
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link

Malo poglej 60. člen.

Torej, če modne led brlivke niso homologirane za tvoj avto, pozabi.

Avtov s pokvarjeno, šalabajzersko predelano ali narobe nastavljeno rasvetljavo je na naših cestah že tako ali tako preveč.

Edit, najprej sem napisal 59, ampak za rasvetljavo na avtih se uporablja 60. člen ZVCP.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Devilll
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 9:55
Aktiv.: 0.03
Kraj: Bizeljsko/Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene to glede homologacije pozicij čisto nič ne matra.......

zanima me vrednost upora......

lp,aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Devilll je napisal/a:
Jaz imam isti problem v avtu....rad bi dal diode namesto pozicijskih žarnic noter.....pa me zanima če mi ker lahko napiše kak link, kateri upor naj nabavim da ga zraven zalotam....????

Potrebuješ upor R402.

Devilll
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Devilll je napisal/a:
Jaz imam isti problem v avtu....rad bi dal diode namesto pozicijskih žarnic noter.....pa me zanima če mi ker lahko napiše kak link, kateri upor naj nabavim da ga zraven zalotam....????

Potrebuješ upor R402.

hvala za info.....

imaš kak link, kje lahko to naročim oz kupim????

lp,aleš
Nazaj na vrh
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 23, 2010 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aleš, vidim, da si me vzel smrtno resno.
Bom tokrat malo bolj prijazen.
Če želiš dobiti točen odgovor, moraš pravilno zastaviti vprašanje.
Če ne poznamo električnih lastnosti svetilnih elementov, ki jih imaš namen vgraditi, potem ti lahko svetujem le tako "abstraktno", kot sem ti.
Če pa poveš, kakšne so te lastnosti, ti lahko podam odgovor.
Če gre za močnostne diode, jih je potrebno krmiliti tokovno, kar pa ne boš dosegelj zgolj z uporom.

Devilll
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

namen mam pač kupit tiste bele ledice ko jih povsod dobiš za 5€.......

kakšne so pa karakteristike pa itak sam kitajci vejo.......
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O karakteristikah, te bodo podučili na tehničnem ali pa modri angeli.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Devilll
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če daš led pozicijo noter namesto žarnice ti nebo noben polcaj nč rekel na tehničnem pa še manj.......

Pol bi ti tudi mogli težit če radio v avtu zamenjaš.......pa če daš dišečo smrekco na špeglco.....pa če daš zvočnike v zadnjo polico......pa če maš gume drugačnega hitrostnega razreda kot so v papirjih.....

Mam pa tudi opozarjanje za nepripetega izklopljeno......mi bojo zato težil?????

Mam pa celo distančnike na avtu homologirane, tako da [slovenščina je zame španska vas] za nič drugega nemore zapet.....

dost offtopica......

sem samo vprašal če mogoče kdo ve ali pa je že probal pač kakšen upor moram dodati da bojo stvari funkcionirale.....amen Brick wall Cool

lp,aleš
Nazaj na vrh
jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.84
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti nisi pripet, boš samo sebe razsul. (Čim prej, tem bolje.)
Zaradi mene si lahko obesiš tudi drek na palci namesto smrečice, to itak nikogar ne briga.

Če zmontiraš hude zvočnike v avto, tudi nobenega ne moti, dokler s tem ne kališ reda in miru ali pa zaradi razbijanja ne slišiš rešilca, ki se ti je prilepil na rit, ker bi rad peljal tvojega fotra na urgenco.

Z razsvetljavo pa je tako, da je to zakonsko regulirano. Sploh pozicije so namenjene za varnost ostalih udeležencev v prometu in tak nesposobnež, kot si, ni šans da boš zmontiral ustrezne (jetra za 5 eur) in da bo ustrezna svetilnost.

Jaz sem sprednje pozicijske zamenjal z LED, ampak sem se specialno potrudil, in je zato šlo b.p. čez tehničnega na največji AMZS enoti pri nas.

Devilll
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 24, 2010 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jezikač je napisal/a:
Če ti nisi pripet, boš samo sebe razsul. (Čim prej, tem bolje.)
Zaradi mene si lahko obesiš tudi drek na palci namesto smrečice, to itak nikogar ne briga.

Če zmontiraš hude zvočnike v avto, tudi nobenega ne moti, dokler s tem ne kališ reda in miru ali pa zaradi razbijanja ne slišiš rešilca, ki se ti je prilepil na rit, ker bi rad peljal tvojega fotra na urgenco.

Z razsvetljavo pa je tako, da je to zakonsko regulirano. Sploh pozicije so namenjene za varnost ostalih udeležencev v prometu in tak nesposobnež, kot si, ni šans da boš zmontiral ustrezne (jetra za 5 eur) in da bo ustrezna svetilnost.

Jaz sem sprednje pozicijske zamenjal z LED, ampak sem se specialno potrudil, in je zato šlo b.p. čez tehničnega na največji AMZS enoti pri nas.

napisal sem da imam izklopljeno opozarjanje , ne pa da se vozim nepripet.....

nesposobnež ti je na mami spal........pa poglej kaj je skup napravil.....

res, zelo uporaben post........

lp,aleš
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 25, 2010 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dovolj je bilo !

Zaradi mene lahko počneš karkoli, a ne v našem peskovniku !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni