|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 11:41 am Naslov sporočila: Passat 98 električna shema (smerokazi ne delajo) |
|
|
Torej imam passat 1.9 tdi letnik 98, kjer smerokazi ne delajo, če dam vse štiri dela normalno, ko pa hočem dati samo levo/desno pa začne avtomat za smerokaze oscilirati. Avto ni moj tako da nevem točno kaj se je delalo prej.
Bi se dalo dobiti kakšno električno shemo od passata?
Nazadnje urejal/a lostid Ned Apr 25, 2010 12:06 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po mojem ne bi bilo slabo preverit kontaktov na ročici za vklop smernikov levo/desno. Če se ne motim ima Passat vezje (rele) tako za smernike levo/desno kot vse 4 naenkrat vgrajeno v samo stikalo za vklop vseh 4 smernikov naenkrat. Če bi bil ta modul generalno fuč, tudi to ne bi delalo. Je pa res da sem sam že imel problem ko so mi umrli vsi smerniki; potegnil sem to stikalo skupaj z vezjem ven, očistil kontakte in vgradil nazaj. Od takrat naprej dela normalno. Očitno zna biti včasih težava v samih kontaktih tudi na tem modulu....
_________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mihec Član

Pridružen-a: Pet 24 Mar 2006 20:10 Prispevkov: 415 Aktiv.: 1.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Sam vozim Pola 01' in ravno prejšnji teden sem imel enako težavo. Na VW formu so predlagali zamenjavo tega stikala za vse štiri smerniki v katerem je rele tud za posamezne smernike. Kupil sem ga in zamenjal, vendar stvar še vedno ni delovala.
No na koncu sem ugotovil da le ni bilo kontakta med žarnico smernika in "žrelom" za žarnico.
Še 1x dobro preglej povezave, ter če ti ob vklopu žmigavci delujejo. V primeru da ti ne, je precej možno da boš moral menjati zgorajomenjeno relejsko sitkalo. Cena mojega na uradnem servisu je bila 22€. No sedaj, mojega ne potrebujem več, ker star še vedno klika
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto relejsko stikalo ki je v armaturi sem že menjal (oziroma je menjal prejšnji lastnik) ampak problem ostaja. Žarnica smernika ima 100% kontakt saj vsi štiri smerokazi delajo.
Prejšnji lastnik zdaj pravi, da je ta problem nastal zato ker je avto vlekel in imel med vleko prižgane vse štiri smerokaze
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejko Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: koroška-okolica SG
|
Objavljeno: Ned Apr 25, 2010 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
shema
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
VW-Passat GL.zip |
Velikost datoteke: |
481.19 KB |
Downloadano: |
71 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti "oscilira" (predvidevam da utripa z 10x višjo frekvenco) ko vklopiš levi ali desni smernik ti ena žarnica ne dela ali pa nima stika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če oscilira je lahko šel avtomat za žmigavce?
_________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 7:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oscilira to pomeni da avtomat zelo hitro "klika" žarnice pa ne utripajo. Avtomat za žmigavce v armaturi je bil zamenjan in je isti problem
Bom pa pogledal malo stike
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2010 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če oscilira, je zelo verjetno tudi da imaš hladen lot (oziroma razpokan lot) pri releju, ki je prispajkan na tiskano vezje. Enak problem je bil pri avtomatu tovornjaka, dokler se ni spajka toliko razmajala, da je dokončno odpovedal. Releji so pa razmeroma težki in spajke na vezju zato popustijo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejanh Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 20:43 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.17 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Apr 28, 2010 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj mesecev nazaj smo imeli podoben problem pri Citroen Saxo-ju. Rele je na momente kar pričel sam od sebe "štrkat", ko pa si vključil smernik (levi, desni ali vse 4) pa je vse delalo normalno, a le dokler smernikov nisi zopet izključil. Zamenjali so rele za smernike, a ni pomagalo...na koncu pa se je kot izvor problemov "pokazala" ročica za vklop/izklop smernikov ob volanu, ki so jo potem seveda zamenjali in od takrat dela vse bp.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni