www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave s smerokazi na prikolici

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
telic
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Apr 2010 22:56
Aktiv.: 0.06
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 12:07 am    Naslov sporočila:  Težave s smerokazi na prikolici Odgovori s citatom

Na prikolico za čoln sem zmontiral LED zadnje luči, ker so vodotesne in so namenjene za v vodo. Težava je v tem, ko jih priklopim na avto, mi smerniki utripajo hitreje in oba hkrati, vendar tisti ki je prižgan bolj sveti, tisti ki pa ni pa zelo malo. Če vežem vzporedno na maso še žarnico 21W na oba smernika pa stvar dela normalno. Poizkusil sem tudi z upori namesto žarnic, pa mi zadeva zopet nagaja podobno kot prej.

Zanima me, če je že kdo od vas imel podobno težavo in kako jo je rešil?

Hvala in lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 4:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako se to reši ? Z zamenjavo ledic z navadnimi žarnicami.

In te prikolice niso bile nikol namenjene temu da jih porineš cele v vodo.
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri "porivanju" prikolice v vodo je potrebno vedno sneti svetlobna telesa, saj drugače skoraj vedno pride do prebijanja mase. To se dogaja tudi v tvojem primeru.

Bolje da so ti najprej odpovedale lučke, bodo ti pa kmalu odpovedali (zaribali) tudi ležaji na kolesih.

Lp, R.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ledica je premajhen porabnik. Če si zamenjal žarnice z ledicami, je problem samo to.

Jaz sem na motorju menjal navadne žarnice na smerokazih z LED smerokazi in je bilo seveda isto, dokler nisem dokupil relejčka prav za ta namen....

mups
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Jan 2009 20:07
Aktiv.: 0.14
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam podobno vprašanje.
Nekemu šoferju sem namontiral ledice (namenske za tako vgradnjo) zvezal pa sem jih na pozicjiske luči. Bistvo vprašanja pa je to zakaj ledice blinkajo ko so luči izklopljene (tudi kontakta ni)?
Lp

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa zakaj zaboga nihče ne napiše za kateri avto gre?? Speak to the hand Obstaja namreč zelo velika razlika, če govorimo o Oplu Vectri A ali Vectri C. Ali pa Audi 80 ali Audi A8. Ali pa Volvo 740 ali V70... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 6:02 pm    Naslov sporočila:  Re: Težave s smerokazi na prikolici Odgovori s citatom

telic je napisal/a:
Na prikolico za čoln sem zmontiral LED zadnje luči, ker so vodotesne in so namenjene za v vodo.

Upam, da veš, da prikolica ostane na suhem, v vodo gre samo čoln in ne oboje skupaj.

In mimogrede, te brlivke svetijo toliko kot morajo, da se ne bo kdo nalimal na to prikolico, če boš na cesti ponoči?

Ožičenje, kot so ti povedal, je adijo je in edina prava rešitev je ta, da se potegne novo ožičenje, zveže tako kot je treba n seveda montira ustrezne in homologiorane luči za prikolico.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
telic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gre za avto JEEP GRAND CHEROKEE L.2005. Luči so homologirane, in so narejene prav za te namene! Ne gre za kakšno predelavo (home made) ampak so luči tovarniško izdelane. Instalacija je popolnoma nova, zamenjane so tudi vse ostale luči (bočne oranžne, geberitne belo-rdeče..) vendar vse deluje normalno, težava je samo s smerokazi. Instalacija je napeljana po standardu in na njej ni napak. Po mojem tudi na avtomobilu ni napake, ker ostale prikolice delujejo normalno.
Nazaj na vrh
telic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mups je napisal/a:
Imam podobno vprašanje.
Nekemu šoferju sem namontiral ledice (namenske za tako vgradnjo) zvezal pa sem jih na pozicjiske luči. Bistvo vprašanja pa je to zakaj ledice blinkajo ko so luči izklopljene (tudi kontakta ni)?
Lp

Na kamionih so posebni izhodi na katere se priklopi dodatne luči, če jih vežeš na pozicijske luči so ponavadi težave. Večina kamionov ima te izhodne konektorje puščene nekje v predelu menjalnika v instalacijskem snopu žic na notranji strani šasije.
Nazaj na vrh
telic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še par besed o prikolici.
Ta prikolica je ameriške izdelave in verjetno ni namenjena za slano vodo ( predvidevam). Namesto koleščkov, po katerih potegneš čoln nanjo ima drsne sani, kot pri prikolicah za scooterje. Rad bi videl junaka, ki bi po teh saneh, porinil 1,5 tone težak čoln v vodo. brez da gre prikolica v vodo in čoln zaplava. Na osovini so dvojni semeringi tako da je vdor vode skoraj nemogoč. Vsako leto odprem ležaje in preverim če je vse ok, in do sedaj v 7-ih letih ni bilo težav. Prikolica je celotna vroče cinkana in je vsakič ko pride iz vode sprana s sladko vodo.
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 8:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navadno se to dogaja zaradi slabe mase. Na tvojem mestu bi najprej preveril če so vsi kontakti oz kabli na prikolici in na avtomobilu kot je treba.
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo off topic, ampak kaj pa zavore? Ti tu ničesar ne zarjavi?
telic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 05, 2010 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mehanizmi in pakne so iz inoxa, zavorni bobni pa kot da bi bili kromirani ali kaj podobnega. Nisem še videl česa podobnega. Pakne so tudi iz nekega čudnega materiala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni