www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Master/Slave razdelilec

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
BlaY0
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 01 Jun 2010 13:20
Aktiv.: 0.03
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 1:23 pm    Naslov sporočila:  Master/Slave razdelilec Odgovori s citatom

Imam en čuden problem, ki si ga sam ne znam razložiti. Lastim si zadevo iz subjekta (nekaj njih). Je od Iskra Zaščite in me zanima, če je tu gori kdo, ki ve na kakšnem principu ta zadeva meri porabo? Namreč dogaja se mi, da se slave vtičnice vklopijo, čeprav nastavljena moč (poraba) master vtičnice še ni bila dosežena.

Najprej sem sumil napajalnik v računalniku pa ni bilo to - ta kuri konstantno okrog 2 W, jaz pa imam vklop slave vtičnic nastavljen men 20 in 30 W.

Je pa zanimivo to, da se mi to dogaja samo na eni fazi in ne vem kaj naj pomerim niti kako, ker ni nekega ustaljenega časovnega vzorca po katerem bi se to dogajalo - včasih je vse OK tudi po dva ali več tednov.

Ima kdo kakšno idejo kako/kaj naj preverim/pomerim?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče te odgovor čaka tukaj Very Happy
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PSU vleče sok v pulzih, ko je vhodna napetost večja od napetosti na kondijih (če nima PFC).

Rešitev 1, menjaš PSU za takega s PFC varianto
Rešitev 2, naviješ moč na vtičnici do max.
Nazaj na vrh
BlaY0
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čigav PSU? Od računalnika? Saj sem napisal da to nima veze. Če bi bil problem v PSU-ju (tak ki ga ti omenjaš) bi razdelilec non-stop vklapljal in izklapljal slave vtičnice. Pa jih ne! Ko jih enkrat vklopi, ostanejo vklopljene, poraba PSU-ja je pa še vedno 1,5 W.

Pyro, to kar si napisal nista rešitvi ampak samo workaround-a. V tem smislu bi bila potem tudi rešitev, da zgradim novo bajto z novo napeljavo, mogoče bi pa to pomagalo Rolling Eyes poleg tega, če navijem moč vtičnici na max (70 W) se pa v večini primerov slave vtičnice sploh ne bodo vklopile, ker mi računalnik žre pod 70 W.

Napisal sem tudi da se mi to dogaja samo na (fazi) vtičnicah, ki so v računalniški sobi. Kamor koli drugam priklopim, zadeva dela brez problema, zato me zanima kako naj pomerim/preverim napeljavo na tej lajtngi.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 01, 2010 6:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
poleg tega, če navijem moč vtičnici na max (70 W) se pa v večini primerov slave vtičnice sploh ne bodo vklopile, ker mi računalnik žre pod 70 W.

A si že probal ?
Kaj pa na 45W ?

Citiram:
Pyro, to kar si napisal nista rešitvi ampak samo workaround-a. V tem smislu bi bila potem tudi rešitev, da zgradim novo bajto z novo napeljavo, mogoče bi pa to pomagalo Rolling Eyes

Pa naj si bo workaround, bolje kot nič.

Vzrok je pa lahko vse od zanič ali napačno priklopljene ozemljitve pa to slabe vtičnice, katera ima vsake kvatre dober kontakt.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi obrniti vtikač tvojega podaljška.
Nazaj na vrh
BlaY0
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Citiram:
poleg tega, če navijem moč vtičnici na max (70 W) se pa v večini primerov slave vtičnice sploh ne bodo vklopile, ker mi računalnik žre pod 70 W.

A si že probal ?
Kaj pa na 45W ?

Že, oboje...

Pyr0Beast je napisal/a:
Citiram:
Pyro, to kar si napisal nista rešitvi ampak samo workaround-a. V tem smislu bi bila potem tudi rešitev, da zgradim novo bajto z novo napeljavo, mogoče bi pa to pomagalo Rolling Eyes

Pa naj si bo workaround, bolje kot nič.

Vzrok je pa lahko vse od zanič ali napačno priklopljene ozemljitve pa to slabe vtičnice, katera ima vsake kvatre dober kontakt.

Workaround je začasna rešitev, ki jo prakticiramo dokler ne najdemo prave rešitve. Če ima vtičnica slab kontakt, potem šmelca... v sobi so 3 in nobena ne šmelca. Če bi bil slab kontakt potem bi se verjetno vse ugasnilo, ne pa vse prižgalo. Se ti ne zdi? No zdaj ko si navedel vzrok (zemla), mi pa še povej to kar sprašujem in sicer kako preverim/pomerim ali je moja posledica rezultat tega vzroka.

mucek4 je napisal/a:

To pa še nisem, bom še to poskusil. Hvala.
Nazaj na vrh
BlaY0
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 02, 2010 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:

Evo, sem poskusil oziroma preveril... imam dve vtičnici; na eni je faza levo, na drugi desno. Na obeh se dogaja enako...
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem so pa 3 možnosti.
Prekinja ti zemlja.
V bližini imaš močan porabnik ki zmede podaljšek.
Podaljšek je fuč.
Nazaj na vrh
BlaY0
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 03, 2010 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, podaljšek verjetno ni fuč, ker potem so fuč vsi trije (imam tri enake). Poleg tega se zadeva v sosednjem prostoru kjer so vtičnice na drugi fazi obnaša OK. Sem pa en razdelilec že zamenjal ker sem mislil, da je z njim kaj narobe pa je z novim enako.

Kako zdaj to zemljo pomerim?

Glede porabnika pa nisem siguren... edino pralni stroj bi bil lahko. Je možno?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni