|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Dimenzija mize za CNC |
A4 |
|
28% |
[ 23 ] |
A3 |
|
71% |
[ 57 ] |
|
Skupaj glasov : 80 |
|
Avtor |
Sporočilo |
Modlar Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.95 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:13 am Naslov sporočila: Skupinski projekt - CNC , dimenzija mize |
|
|
Torej, tu bo tekla anketa o dimenziji delovne mize za CNC . _________________ LP Mare
Kdor visoko leta - daleč vidi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot so ze omenili v drugi temi, bilo bi veliko lazje ce bi se vedelo, koliko vpliva dimenzija delovne mize na ceno.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Žal boš moral najprej počakati na prototipni model in potem boš lahko izvedel ceno. Okvirno ceno si pa tudi videl za kovinski "rušt" in naj bi bila 450€ katera se bol nagiba dimenzijam A4 kot pa A3.
Druga pesem pa je pa proksonova pomična miza za 140€, ki je še manjša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Anketa se mi zdi nesmiselna, saj bi vsak raje večjo mizo ali ne? _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.14 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je bilo v prejšni temi 4 strani na to temo..., rečeno je bilo od nekaterih, da bi za večje velikosti pač delal vsak sam..., ta projekt bi pa naj bil namenjen kot skupinski, ter nekje a3 +-cm.
Bolj kot to me skrbi, ker na ta način "odpadejo velike ribe", ki imajo izkušnje že z raznimi podobnimi cnc-ji in si želijo večje, logično če manjše že imajo...
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne sej ni problema pocakal bom. Sem presrecen da je nekdo lotil skupinske izdelave, ker samemu nebi nikoli ratalo naredit kaj takega...
Glede povrsine, pa nevem meni se zdi bolj smiselna vecja povrsina (seveda ce nima prevelpikega vpliva na ceno), nekaterim je dovolj manjsa. Meni zadustuje tudi A4, samo glede na to da jih je vec za A3, sem tudi sam glasoval za A3. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Avg 05, 2010 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dogovorite se raje za malo večjega, pa boste lahko dele za tako majhne CNC-je delali kar doma  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to da bi bilo v skupinskem nakupu tudi veliko študentov je velik cnc prevelik zalogaj. Mi ki nismo še izkušeni potrebujemo "majhno" zadevico da zaplavavamo v te vode. Tisti bolj izkušeni, ki tudi navivate za večjo, resno zadevo si lahko tako zadevo izdelate kadarkoli. Res je da pride s skupinskim nakupom nabavna cena nižja. Lahko bi se zdaj izdelalo majhnega A4-A3 (jaz sem bolj za A3), čez nekaj mesecev pa se organizira izdelavo večje zverine npr. 1×1m. Zdaj bi prišli na račun mi študentje in tisti ki velike zadeve ne potrebujejo, pri naslednjem pa "mački"
To je samo moje mnenje.. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.02 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
stranaboy je napisal/a: |
Glede na to da bi bilo v skupinskem nakupu tudi veliko študentov je velik cnc prevelik zalogaj. Mi ki nismo še izkušeni potrebujemo "majhno" zadevico da zaplavavamo v te vode. Tisti bolj izkušeni, ki tudi navivate za večjo, resno zadevo si lahko tako zadevo izdelate kadarkoli. Res je da pride s skupinskim nakupom nabavna cena nižja. Lahko bi se zdaj izdelalo majhnega A4-A3 (jaz sem bolj za A3), čez nekaj mesecev pa se organizira izdelavo večje zverine npr. 1×1m. Zdaj bi prišli na račun mi študentje in tisti ki velike zadeve ne potrebujejo, pri naslednjem pa "mački"
To je samo moje mnenje.. |
Zakaj potemtakem ne naredite A5?
Mislite, da bo A5 cenejši od A4 ?
Mislite, da bo A4 cenejši od A3 ?
Kaj pa pomeni cenejši? Absoluten znesek ali razmerje med ceno in uporabnostjo ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.58 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
No ker ne vem koliko te zadeve stanejo, se bom omejil na ceno.
Zame je meja okoli 500€.
Kakšne dimenzije cnc se da narediti za ta denar, ne vem. _________________ Slabih pilotov ni. So dobri ali pokojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam s stranaboy-jem, sam sem dijak in imam veliko zelja in zahtev in ce so vse cene vrtoglave ne bom dobil nic od tega. Tako da se mi zdi za zacetek majhen stroj cisto vredu za vstop v svet CNC-jev. Ja jaz mislim da se tu dovori o skupni ceni (absolutni), verjamem Volk da je pametneje zaceti s necim ki bi lahklo sluzil celo zivljenje, samo za dijake, studente in tiste ki ne potrebujejo veliko napravo je to prevelik zalogaj (mislim da najvec financno). _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj ravno to vam hočem povedati, da je zaradi majhne uporabnosti majhnega stroja ta stroj enormno drag. To je najbolj pomembna ugotovitev, še posebej za tistega, ki denarja nima.
Sam sem šel natančno po vaši poti in na lastni koži izkusil neučinkovitost tega početja. Ni nobenega razloga, da vam tega ne povem. Odločitev je pa seveda vaša. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
mene bi zanimala A3 velikost... manjši stroj je bolj ali ne neuporaben... razlika v ceni pa je dosti minimalna po moji oceni... torej definitivno A3 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertzui Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38 Prispevkov: 434 Aktiv.: 2.21 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dejstvo je, da če hočeš natančen in uporaben stroj, ne moreš imeti vodil od predalov, ter navadnih navojnih palic ter nekega rezkarja za 12€. Cena pa za velikostjo ne raste linearno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda bi se pa dalo dogovorit za dve velikosti, A4 in A3.
Rad razumem, da je za avio-modelarje A4 premajhen, a elektroniki bi lahko veliko narediti na A4. Tiskana vezja in napisi so redko večji od A4, in takrat bi se pač zapeljali k prijaznemu tovarišu, ki se je odločil za A3 in bi tam naredili, kar doma ne bi zmogli.
Razmišljam, da bi šli v dve variante, pa bi vsak izbral svojo, saj je razlika samo v mehaniki, elektromotorji in elektronika pa bi bili identični.
No, res je, da govorim o stvareh, o katerih nimam izkušenj. Razmišljam pač, kako ustreči čim več ljudem. Če to ne gre, mi bo gotovo kdo razložil, zakaj ne gre. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni