www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Skupinski projekt - CNC , dimenzija mize
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Dimenzija mize za CNC
A4
28%
 28%  [ 23 ]
A3
71%
 71%  [ 57 ]
Skupaj glasov : 80

Avtor Sporočilo
Modlar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2009 10:59
Aktiv.: 0.95
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:13 am    Naslov sporočila:  Skupinski projekt - CNC , dimenzija mize Odgovori s citatom

Torej, tu bo tekla anketa o dimenziji delovne mize za CNC .

Kdor visoko leta - daleč vidi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.70
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot so ze omenili v drugi temi, bilo bi veliko lazje ce bi se vedelo, koliko vpliva dimenzija delovne mize na ceno. Confused

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.75
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 9:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Žal boš moral najprej počakati na prototipni model in potem boš lahko izvedel ceno. Okvirno ceno si pa tudi videl za kovinski "rušt" in naj bi bila 450€ katera se bol nagiba dimenzijam A4 kot pa A3.

Druga pesem pa je pa proksonova pomična miza za 140€, ki je še manjša.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Anketa se mi zdi nesmiselna, saj bi vsak raje večjo mizo ali ne?
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je bilo v prejšni temi 4 strani na to temo..., rečeno je bilo od nekaterih, da bi za večje velikosti pač delal vsak sam..., ta projekt bi pa naj bil namenjen kot skupinski, ter nekje a3 +-cm.

Bolj kot to me skrbi, ker na ta način "odpadejo velike ribe", ki imajo izkušnje že z raznimi podobnimi cnc-ji in si želijo večje, logično če manjše že imajo...

Liar
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne sej ni problema pocakal bom. Sem presrecen da je nekdo lotil skupinske izdelave, ker samemu nebi nikoli ratalo naredit kaj takega...
Glede povrsine, pa nevem meni se zdi bolj smiselna vecja povrsina (seveda ce nima prevelpikega vpliva na ceno), nekaterim je dovolj manjsa. Meni zadustuje tudi A4, samo glede na to da jih je vec za A3, sem tudi sam glasoval za A3.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 05, 2010 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dogovorite se raje za malo večjega, pa boste lahko dele za tako majhne CNC-je delali kar doma Laughing
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da bi bilo v skupinskem nakupu tudi veliko študentov je velik cnc prevelik zalogaj. Mi ki nismo še izkušeni potrebujemo "majhno" zadevico da zaplavavamo v te vode. Tisti bolj izkušeni, ki tudi navivate za večjo, resno zadevo si lahko tako zadevo izdelate kadarkoli. Res je da pride s skupinskim nakupom nabavna cena nižja. Lahko bi se zdaj izdelalo majhnega A4-A3 (jaz sem bolj za A3), čez nekaj mesecev pa se organizira izdelavo večje zverine npr. 1×1m. Zdaj bi prišli na račun mi študentje in tisti ki velike zadeve ne potrebujejo, pri naslednjem pa "mački" Smile
To je samo moje mnenje..

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stranaboy je napisal/a:
Glede na to da bi bilo v skupinskem nakupu tudi veliko študentov je velik cnc prevelik zalogaj. Mi ki nismo še izkušeni potrebujemo "majhno" zadevico da zaplavavamo v te vode. Tisti bolj izkušeni, ki tudi navivate za večjo, resno zadevo si lahko tako zadevo izdelate kadarkoli. Res je da pride s skupinskim nakupom nabavna cena nižja. Lahko bi se zdaj izdelalo majhnega A4-A3 (jaz sem bolj za A3), čez nekaj mesecev pa se organizira izdelavo večje zverine npr. 1×1m. Zdaj bi prišli na račun mi študentje in tisti ki velike zadeve ne potrebujejo, pri naslednjem pa "mački" Smile
To je samo moje mnenje..

Zakaj potemtakem ne naredite A5?

Mislite, da bo A5 cenejši od A4 ?
Mislite, da bo A4 cenejši od A3 ?

Kaj pa pomeni cenejši? Absoluten znesek ali razmerje med ceno in uporabnostjo ?

Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.58
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ker ne vem koliko te zadeve stanejo, se bom omejil na ceno.
Zame je meja okoli 500€.
Kakšne dimenzije cnc se da narediti za ta denar, ne vem.

start
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam s stranaboy-jem, sam sem dijak in imam veliko zelja in zahtev in ce so vse cene vrtoglave ne bom dobil nic od tega. Tako da se mi zdi za zacetek majhen stroj cisto vredu za vstop v svet CNC-jev. Ja jaz mislim da se tu dovori o skupni ceni (absolutni), verjamem Volk da je pametneje zaceti s necim ki bi lahklo sluzil celo zivljenje, samo za dijake, studente in tiste ki ne potrebujejo veliko napravo je to prevelik zalogaj (mislim da najvec financno).

Aljaž T.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 11:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj ravno to vam hočem povedati, da je zaradi majhne uporabnosti majhnega stroja ta stroj enormno drag. To je najbolj pomembna ugotovitev, še posebej za tistega, ki denarja nima.
Sam sem šel natančno po vaši poti in na lastni koži izkusil neučinkovitost tega početja. Ni nobenega razloga, da vam tega ne povem. Odločitev je pa seveda vaša.

mona
Član
Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26
Aktiv.: 0.69
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mene bi zanimala A3 velikost... manjši stroj je bolj ali ne neuporaben... razlika v ceni pa je dosti minimalna po moji oceni... torej definitivno A3
Nazaj na vrh
qwertzui
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Maj 2009 9:38
Aktiv.: 2.21
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dejstvo je, da če hočeš natančen in uporaben stroj, ne moreš imeti vodil od predalov, ter navadnih navojnih palic ter nekega rezkarja za 12€. Cena pa za velikostjo ne raste linearno.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 06, 2010 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda bi se pa dalo dogovorit za dve velikosti, A4 in A3.

Rad razumem, da je za avio-modelarje A4 premajhen, a elektroniki bi lahko veliko narediti na A4. Tiskana vezja in napisi so redko večji od A4, in takrat bi se pač zapeljali k prijaznemu tovarišu, ki se je odločil za A3 in bi tam naredili, kar doma ne bi zmogli.

Razmišljam, da bi šli v dve variante, pa bi vsak izbral svojo, saj je razlika samo v mehaniki, elektromotorji in elektronika pa bi bili identični.

No, res je, da govorim o stvareh, o katerih nimam izkušenj. Razmišljam pač, kako ustreči čim več ljudem. Če to ne gre, mi bo gotovo kdo razložil, zakaj ne gre.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni