|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
alexis5678 Član

Pridružen-a: Ned 12 Apr 2009 18:34 Prispevkov: 101 Aktiv.: 0.51 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 4:14 pm Naslov sporočila: OBD vmesnik |
|
|
Pozdravljeni
zanima me če ima kdo ta vmesnik(CAN BUS OBD 2 Scanner OBD2 USB Diagnostic Interface 1.3) oz. se ga splača kupit?!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
32.11 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ Lp, Alexis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 5:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam podobnega (druge barve)
Pogledal bos napake v ECU (racunalniku) in spremljal nekaj senzorjev na motorju.
Seveda je precej odvisno tudi od programa, ki ga uporabljas.
Kaj vec pa z ELM327 kablom ne bos dosegel
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilnev77 Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.61 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Avg 03, 2010 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za vse ELMjevce in VAGCOMovce: FiatECUscan - rešitev za italijanske avtomobile.
Meni dela z VagCom 409 blue kablom.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexis5678 Član

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa recimo pri avtih z avtomatsko klimo, se to da kaj pogledat, ali je ta diagnostika predvsem za napake motorja?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
alexis5678 je napisal/a: |
Kaj pa recimo pri avtih z avtomatsko klimo, se to da kaj pogledat, ali je ta diagnostika predvsem za napake motorja? |
Če je vmesnik pravi in podprt z ustreznim softwerom lahko vidiš skoraj vse. Jaz pri svojem lahko za test obračam kazalce v armaturi, koračne motorčke za lopute klime, prižigam vsako žarnico posebej ali pa gledam, če je sovoznikov sedež prazen ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexis5678 Član

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Software pravi? Kateri pa je pravi, a za vsako znamko avta drugačen software?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 11:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, kateri software imaš? Mene namreč jezi, daimam same takte-take verzije programov, ki imajo bolj malo možnosti. Jezi me tudi, da ne morem pogledati "zgodovine" napak na avtu.
Recimo se na avtu prižge določena lučka, a se čez nekaj minut ugasne, večkrat podobno. In takrat ko priklopim tester je vedno ugašnjena ter ne morem videti kode napake, zakaj gori. Na servisu pa pogledajo zgodovino in vidijo vse napake
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po dosedanjih razlagah mislim, da je Iztok pripel screenshot programske opreme za BMW, sicer pa ima vsaka avto firma urejeno po svoje. Nekateri hudo oskubljeno, drugi več. In povečini nezdružljivo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexis5678 Član

|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pravi vsaka znamka avta svoj program, kaj pa vmesnik? Ali gre zgoraj naveden vmesnik za vse znamke?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.21 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje vmesnika, ki bi bil 100% uporaben za vse avtomobile z OBD konektorjem ni.
Za Alfa Romeo (in verjetno tudi ostale iz skupine Fiat) lahko povem še to, da ni finta samo vmesnik, ampak tudi kabel, saj imajo ECU, air-bag in ostali sistemi svoje izvode za diagnostiko na različnih pinih OBD konektorja.
Torej, če vmesnik ne zna preklapljati med pini, je tu dodatna težava.
Osebno pa nisem kaj zelo navdušen nad USB, saj je večina diagnostičnih programov pisana za native RS232 in potem stvari čez USB lahko delajo, ne delajo ali delajo nezanesljivo, odvisno od programa in same izvedbe vmesnika in tudi zmogljivosti računalnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Avg 04, 2010 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
Iztok, kateri software imaš? Mene namreč jezi, daimam same takte-take verzije programov, ki imajo bolj malo možnosti. Jezi me tudi, da ne morem pogledati "zgodovine" napak na avtu.
Recimo se na avtu prižge določena lučka, a se čez nekaj minut ugasne, večkrat podobno. In takrat ko priklopim tester je vedno ugašnjena ter ne morem videti kode napake, zakaj gori. Na servisu pa pogledajo zgodovino in vidijo vse napake  |
To je BMW DIS diagnostični program samo za to znamko ... http://ucables.com/ref/BMW-GT1
Omogoča tudi vpogled v zgodovino napak, ki jih izpiše skupaj s podatkom na katerem prevoženem kilometru se je kaj zgodilo. Pa še cel kup drugih funkcij ...
Obstajajo tudi univerzalni testerji, ki kljub ceni preko 25k€ ne delujejo tako dobro kot namenski za vsako znamko posebej. Npr. DIGA
Rešitve z raznimi ELMji in podobnim pa so bolj zasilno diagnosticiranje napak na motorju, v druge module pa ne morejo. Proizvajalci avtov namreč v zadnjih letih na podatkovni pin 7 v OBDju vežejo le še motorni računalnik ostalo pa razen napajanja po lastni izbiri ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ThePohorc Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 13:40 Prispevkov: 41 Aktiv.: 0.18 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
alexis5678,
Za kater avto bi pa to uporabljal?
Svoj čas sva s kolegom iskala načrte in poskušala izdelati kopijo HEX-COM vmesnika. Pri iskanju materiala sva ugotovila, da je le ta dražji, kot pa izdelan vmesnik kupljen na Kitajskem (na moje začudenje zelo kvalitetno izdelan, zelo kvaliteten OBD konektor)...
Se strinjam z Iztokom, univerzalne rešitve so samo pogojno uporabne...
Lp,
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kux Neznanec

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 11:47 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02 Kraj: Dolenjska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni